Slané tyčinky

Ančovičkové tyčinky

Autor receptu: redakcia

Slané tyčinky ideálne k vínu, ale aj k pivu.

15 minút
príprava
4-5 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozprestrieme (alebo rozvaľkáme, ak je vo forme bochníka) a natrieme žĺtkom.
  2. Ančovičky poukladáme na hornú časť cesta vedľa seba, aby vytvorili „riadky“. Tých urobíme v rozstupe 2 cm niekoľko pod seba – do polovice cesta.
  3. Cesto preložíme tak, že ančovičky zakryjeme druhou polovicou cesta, jemne ho pritlačíme, aby sme odstránili vzduchové bubliny. Krájame priečne na tenké, asi 3 mm široké tyčinky.
  4. Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie reznou stranou hore. Pečieme pri 220 stupňoch 4–5 minút.