Slané tyčinky
Ančovičkové tyčinky
Autor receptu: redakcia
Slané tyčinky ideálne k vínu, ale aj k pivu.
15 minút príprava |
4-5 minút na 220 °C |
Postup
- Lístkové cesto rozprestrieme (alebo rozvaľkáme, ak je vo forme bochníka) a natrieme žĺtkom.
- Ančovičky poukladáme na hornú časť cesta
vedľa seba, aby vytvorili „riadky“. Tých urobíme
v rozstupe 2 cm niekoľko pod seba – do
polovice cesta.
- Cesto preložíme tak, že ančovičky zakryjeme druhou polovicou cesta, jemne
ho pritlačíme, aby sme odstránili vzduchové bubliny. Krájame priečne na tenké,
asi 3 mm široké tyčinky.
- Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie
reznou stranou hore.
Pečieme pri 220 stupňoch 4–5 minút.