Ananásový osviežujúci zákusok
Autor receptu: matased
Tento zákusok pochádza z týždenníka Život, má kyslastú chuť a ako napovedá
názov, je
veľmi osviežujúci hlavne v teplých, slnečných dňoch. Príprava je nenáročná a
výsledný
efekt poteší malých aj veľkých.
60 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
- Príprava želatíny: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vymiešame dva Zlaté klasy , osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.
- Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame, alebo rozmixujeme. Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať 5 -10 minút. Vo vodnom kúpeli, max. 60 stupňov celzia ju zohrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme tretinu tvarohového krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu.
Po stuhnutí zákusok krájame na úhľadné rezy.