Ananásový osviežujúci zákusok

Autor receptu: matased

Tento zákusok pochádza z týždenníka Život, má kyslastú chuť a ako napovedá názov, je veľmi osviežujúci hlavne v teplých, slnečných dňoch. Príprava je nenáročná a výsledný efekt poteší malých aj veľkých.

60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
  2. Príprava želatíny: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vymiešame dva Zlaté klasy , osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.
  3. Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame, alebo rozmixujeme. Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať 5 -10 minút. Vo vodnom kúpeli, max. 60 stupňov celzia ju zohrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme tretinu tvarohového krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu. Po stuhnutí zákusok krájame na úhľadné rezy.