Mam rada tento recept, lebo ovocie sa da menit podla sezony, alebo moznosti. Torta potom vzdy inak chuti, podla toho ake ovocie sme pouzili.
porcií
príprava
na 180C °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 60 g |
|
| 75 g |
|
| 1/2 KL |
|
|
|
|
| 1 KL |
|
| plnka: | |
| 80 g, jermný |
|
| 3 PL, / kukuričný škrob |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 500 ml |
|
| 820 g |
|
| 1/3 salky |
|
Postup
-
1
Do misky si dame muku, cukor, maslo, sol, zltok, vanilkovy cukor a spracujeme cesto. Cesto si zabalime si ho do potravinarskej folii a nechame aspon hodinu postat.
-
2
Formu na pecenie si vymastime. Cesto rozvalkame a ulozime do formy. Ja cesto poprepichujem vidlickou, nezatazujem ho nicim.
-
3
Pecieme vo vyhriatej rure 180C 20minut.
-
4
Do misky si dame cukor, maizenu, zltok a vsetko spolu rozmiesame. Pridame cele vajicka a dobre rozslahame. Za staleho slahania zalejeme horucim mliekom. Misku si dame nad paru a slahame pokym krem nezhustne a neuvari sa. Do kremu nakoniec primiesame roztlacene kusky ananasu. Ja som pouzila zavarane platky ananasu. V konzerve ich bolo 9 kusov. Tri platky som roztlacila do plnky a dalsich sest platkov som pouzila na ozdobu. Vychladnuty krem dame do upeceneho kolaca.
-
5
Vrch torty potrieme teplym marhulovym dzemom.









Diskusia k receptu