Foto: florava
Domáci Actimel mám rada, lebo ho je rovno 1 Liter a je mnohonásobne lacnejší ako ten kupovaný.
porcií
príprava
na 38 °C
Postup
-
1
Atimel - Starter - a mlieko by mali mať izbovú teplotu, inak može výroba trvať dlhšie. Actimel Natur vlejem do nádoby Jogurtovača alebo do Misky Kysky, alebo do inej uzatvárateľnej nádoby. Pridáme 1 L mlieka - pasterizované, nepasterizované treba prevariť a nechať schladiť asi na 38 - 40 stupňou Celzia. K Actimelu pridáme mlieko a premiešame antikorovou lyžicou alebo varechou - nie drevenými nástrojmi. Vložíme do Jogurtovača a zepneme na 6-8 hodín , podľa teploty mlieka. pokiaľ nepoužívame Jogurtovač, nádobu s actimelom položíme na radiátor, alebo zabalené do duchien. po 6-8 hodinách necháme vychladnúť a uložíme ešte na pár hodín do chladnu. podľa chute pridáme cukor, med, ovocie, džús. Dobrúuuuu chuť.
aktualne.atlas.sk/obvinenie-reklama-na-activiu-je-takmer-...
, je to myslím podobné alebo to isté.
Je ho potrebbe aby sa tam rozrástli tie živé kultúry :-)
Dobruuuuuuu chut:-)