Actimel - po domácky
	        Autor receptu: florava
	         
	        
	        Domáci Actimel mám rada, lebo ho je rovno 1 Liter a je mnohonásobne lacnejší ako ten 
kupovaný.
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	400 minút  na 38 °C  | 
Postup
- Atimel - Starter - a mlieko by mali mať izbovú teplotu, inak može výroba trvať dlhšie.
Actimel Natur vlejem do nádoby Jogurtovača alebo do Misky Kysky, alebo do inej uzatvárateľnej nádoby. 
Pridáme 1 L mlieka - pasterizované, nepasterizované treba prevariť a nechať schladiť asi na 38 - 40 stupňou Celzia.
K Actimelu pridáme mlieko a premiešame antikorovou lyžicou alebo varechou - nie drevenými nástrojmi. 
Vložíme do Jogurtovača a zepneme na 6-8 hodín , podľa teploty mlieka. 
pokiaľ nepoužívame Jogurtovač, nádobu s actimelom položíme na radiátor, alebo zabalené do duchien.
po 6-8 hodinách necháme vychladnúť a uložíme ešte na pár hodín do chladnu.
podľa chute pridáme cukor, med, ovocie, džús. 
Dobrúuuuu chuť.