Actimel - po domácky
Autor receptu: florava
Domáci Actimel mám rada, lebo ho je rovno 1 Liter a je mnohonásobne lacnejší ako ten
kupovaný.
10 porcií |
10 minút príprava |
400 minút na 38 °C |
Postup
- Atimel - Starter - a mlieko by mali mať izbovú teplotu, inak može výroba trvať dlhšie.
Actimel Natur vlejem do nádoby Jogurtovača alebo do Misky Kysky, alebo do inej uzatvárateľnej nádoby.
Pridáme 1 L mlieka - pasterizované, nepasterizované treba prevariť a nechať schladiť asi na 38 - 40 stupňou Celzia.
K Actimelu pridáme mlieko a premiešame antikorovou lyžicou alebo varechou - nie drevenými nástrojmi.
Vložíme do Jogurtovača a zepneme na 6-8 hodín , podľa teploty mlieka.
pokiaľ nepoužívame Jogurtovač, nádobu s actimelom položíme na radiátor, alebo zabalené do duchien.
po 6-8 hodinách necháme vychladnúť a uložíme ešte na pár hodín do chladnu.
podľa chute pridáme cukor, med, ovocie, džús.
Dobrúuuuu chuť.