Actimel - po domácky

Autor receptu: florava

Domáci Actimel mám rada, lebo ho je rovno 1 Liter a je mnohonásobne lacnejší ako ten kupovaný.

10
porcií
10 minút
príprava
400 minút
na 38 °C

Postup

  1. Atimel - Starter - a mlieko by mali mať izbovú teplotu, inak može výroba trvať dlhšie. Actimel Natur vlejem do nádoby Jogurtovača alebo do Misky Kysky, alebo do inej uzatvárateľnej nádoby. Pridáme 1 L mlieka - pasterizované, nepasterizované treba prevariť a nechať schladiť asi na 38 - 40 stupňou Celzia. K Actimelu pridáme mlieko a premiešame antikorovou lyžicou alebo varechou - nie drevenými nástrojmi. Vložíme do Jogurtovača a zepneme na 6-8 hodín , podľa teploty mlieka. pokiaľ nepoužívame Jogurtovač, nádobu s actimelom položíme na radiátor, alebo zabalené do duchien. po 6-8 hodinách necháme vychladnúť a uložíme ešte na pár hodín do chladnu. podľa chute pridáme cukor, med, ovocie, džús. Dobrúuuuu chuť.