Hrnčekový koláč - Orechový zázrak

monnikka - fotkamonnikka, 6. marca 2013
 Hrnčekový koláč - Orechový zázrak
Foto: monnikka

Jednoduchý a pritom veľmi chutný koláčik z knihy Babičkine zákusky. Ak nerátam lúskanie orechov, tak aj časovo nenáročný. Zaujal ma jeho názov a musím Zobraziť celý popisJednoduchý a pritom veľmi chutný koláčik z knihy Babičkine zákusky. Ak nerátam lúskanie orechov, tak aj časovo nenáročný. Zaujal ma jeho názov a musím povedať, že mu ,,sedí".

30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
2 hrnčeky
2 hrnčeky
1 ks
 na špičku noža
 alebo višne




Postup

  1. 1

    Hrnček = 2 dcl. Koláč pečieme na menšom plechu, ja som piekla na pekáči s rozmermi 39 x 23 cm.

  2. 2

    Vymiešame smotanu, jogurt, cukor, pridáme múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou, orechy, vymiešanú zmes rozotrieme na vymastený a vysypaný plech, posypeme kandizovanou pomarančovou kôrou alebo odkôstkovanými višňami, prípadne iným trochu kyslým ovocím, pečieme cca 30 minút na 180 stupňov. Ja som pridala do cesta aj navrch posekanú čokoládu, ale to nemusí byť. Skúsila som polovicu múky nahradiť celozrnnou, aj tak bol veľmi dobrý.

Diskusia k receptu

afataga
robievam podobny, ale tento je iny, mam nadnormativne zasoby orechov, treba minat tak vyskusam, len uberiem cukor
modrykamen
Má jednu chybu. Že nie je už napečený aj u nás. Sympatický recept. Práve som dočistil orechy a nevedel som načo. Teraz už viem.
monnikka
ďakujem, ozaj je to šikovný koláčik:)
@enuska82 : podľa mňa akurát, ale ak použiješ namiesto hnedého cukru biely, tak trochu uber
flower
Vynikajúci koláčik. Akurát podľa mňa hrnček hnedého cukru úplne stačí. Spravila som z hnedého a pol hrnčeka bieleho a stále mi príde príliš sladký.
monnikka
@flower : ak ti je príliš sladký, tak kludne uber cukru, mne to bolo akurát v kombinácii s tým kyslým na vrchu, ale v poslednej dobe všetko robím s hnedým cukrom, tak aj ten práškový biely nahradím hnedým




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia