Hokkaido polievka

Autor receptu: betka33

Od 1991 som v kontakte s tekvičkou Hokkaido. Je to vzácna plodina obsahujúca veľa vitamínov, minerálov, trieslovín, vzácny A Beta karotén a po toľkých rokoch vidím veľa zanietencov tejto plodiny okolo seba. Ja som si ju priviezla z Nemecka. Pestovali sme ju a rozširili po SK. Bola som aktérkou 5 ročníkov Hokkaido hodov na strednom SK. Navarili sme vždy kopec dobrých, slaných i sladkých jedál z Hokkaida. No a táto polievka sa u nás udomácnila a jedávame ju od septembra až do jari.

5
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hokkaido tekvičku si pokájame na malé kocky. Nešúpeme,preto ju umyjeme ešte pred krájaním. Dáme si ju variť do vody aj s očistenou a nakrájanou ciluľou a zemiakmi. Pridáme vegetu a muškátový orech. Varíme kým nezmäkne, to je asi za 15 min.
  2. Nakoniec s ponorným mixérom rozpurírujeme a servírujeme na tanier s kyslou smotanou a ak máte, možete pridať i malú lyžicu tekvicového oleja. Niekto varí túto polievku aj s inou zeleninou, ale potom stráca tú tradičnú "gaštanovú" chuť akú má mať Hokkaido. Ja som ju už varila aj s kokosovým mliekom. Je aj tak vynikajúca.