Hokkaido polievka
Autor receptu: betka33
Od 1991 som v kontakte s tekvičkou Hokkaido. Je to vzácna plodina obsahujúca veľa vitamínov, minerálov, trieslovín, vzácny A Beta karotén a po toľkých rokoch vidím veľa zanietencov tejto plodiny okolo seba. Ja som si ju priviezla z Nemecka. Pestovali sme ju a rozširili po SK. Bola som aktérkou 5 ročníkov Hokkaido hodov na strednom SK. Navarili sme vždy kopec dobrých, slaných i sladkých jedál z Hokkaida. No a táto polievka sa u nás udomácnila a jedávame ju od septembra až do jari.
5 porcií |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Hokkaido tekvičku si pokájame na malé kocky. Nešúpeme,preto ju umyjeme ešte pred krájaním. Dáme si ju variť do vody aj s očistenou a nakrájanou ciluľou a zemiakmi. Pridáme vegetu a muškátový orech. Varíme kým nezmäkne, to je asi za 15 min.
- Nakoniec s ponorným mixérom rozpurírujeme a servírujeme na tanier s kyslou smotanou a ak máte, možete pridať i malú lyžicu tekvicového oleja. Niekto varí túto polievku aj s inou zeleninou, ale potom stráca tú tradičnú "gaštanovú" chuť akú má mať Hokkaido. Ja som ju už varila aj s kokosovým mliekom.
Je aj tak vynikajúca.