O mne
Pavlovovej torta 6 bielkov 300 g práškového cukru 2 PL vanilkového pudingového prášku 2 PL citrónovej šťavy štipka soli na krém: 300 ml šľahačky 150g Mascarpone 2 vanilkové cukry 50 ml Baccardi 1 stužovač do šľahačky Smetafix čerstvé ovocie (jahody, maliny, čučoriedky) Postup: Zmiešame pudingový prášok s citrónovou šťavou. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, postupne prisypeme práškový cukor, do tejto masy pridáme rozmiešaný puding s citrónom a ďalej šľaháme, aby sa nám tieto dve hmoty spojili. Vzniknutú masu vylejeme na tortovú formu /klasická tortová forma, z ktorej ale nepoužijeme okraje/ a vytvarujeme do požadovaného tvaru. Pečieme 1 hodinu pri 150 stupňoch, potom znížime teplotu na 100 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Nakoniec korpus necháme ešte hodinu dosušiť v postupne chladnúcej rúre. Mascarpone, vanilkové cukry a Baccardi zmiešame do jemného krému, ktorý potom pridáme do vyšľahanej šľahačky so stužovačom a došľaháme. Krém vylejeme na upečený bielkový korpus a dozdobíme ovocím. Tortu necháme pred podávaním schladiť.