Známy foodbloger varí:
Rýchlo, čerstvo, za pár drobných

P.R. Servis, 21. júna 2022     3 minúty čítania

INZERCIA - Rastúce ceny prevetrávajú naše peňaženky. Preto hľadáme možnosti, kde ušetriť. Samozrejme, aj pri nákupoch a varení.



Foto: Kaufland

Dobrá správa je, že aj za pár drobných si vieme pripraviť zdravú porciu vitamínov. Na skvelé jedlo, ktoré nabije energiou, úplne postačí zopár čerstvých surovín. Neveríte? Recept od populárneho foodblogera Viktora Kalivodu, známeho ako Metalhead In The Kitchen, vás o tom presvedčí. Vychutnať si ho môžu všetci, dokonca aj tí, ktorí netolerujú laktózu.

Rukolový šalát s batatmi podľa Metalhead In The Kitchen (bez laktózy)

Suroviny na 2 porcie:
500 g batatov
125 g rukoly
semienka (tekvicové)
olivový olej
soľ / čierne korenie

Na dresing:
200 g K-free tvaroh
2 PL kremžská horčica
1 ČL medu
½ ČL červenej mletej papriky

Postup:
1. Rúru rozohrejeme na 220 °C. Bataty opláchneme, rozrežeme na polovicu a dáme na plech s papierom na pečenie. (Zemiaky pečieme so šupkou, no môžeme ich aj ošúpať.) Osolíme, okoreníme, jemne polejeme olivovým olejom a vložíme do rúry na 20 - 25 minút, alebo až kým nezmäknú.

2. Počas pečenia si pripravíme dresing tak, že zmiešame všetky suroviny na dresing.

3. Upečené bataty vyberieme z rúry a vychladnuté narežeme na kocky. Rukolu zmiešame s batatmi pridáme obľúbené semienka, polejeme dresingom a servírujeme.

Náš tip: Všetko potrebné (nielen na rukolový šalát od Viktora), ako aj široký sortiment čerstvých produktov bez gluténu a laktózy nájdete pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.



Foto: archív Viktora Kalivodu

Viktor: Moje tipy, ako ušetriť pri nákupe a varení

1. Aktívne využívam zľavy. Keď si doma uvaríte jedlo na víkend, alebo aj do práce z čerstvých surovín, ušetríte viac, ako keby ste obedovali v jedálni či reštaurácii. Čas, ktorý venujete preštudovaniu akciových ponúk preto nie je stratený.
2. Nakupujem radšej menej a častejšie, aby sa mi v chladničke nehromadili potraviny.
3. Ak mi predsa niečo zvýši z jedla, tak to jednoducho zamrazím a keď nemám čas variť, niečo vytiahnem z mrazničky. Radšej mám síce čerstvé jedlá, ale poznáte to...
4. Experimentujem a vymýšľam si nové jedlá aj zo zvyšných zemiakov, ryže či zeleniny. Stojí to zato!
5. Preferujú členovia vašej rodiny mäso? Ušetríte, ak im ako prílohu ponúknete aj zeleninu alebo prívarok.
6. Môj tip pre maškrtníkov – domáci koláč môže byť lacnejší a chutnejší ako kúpené keksíky.







Zaujímavé video z archívu TV Varecha






TOPlist