Wanda Adamík Hrycová:
Netrávim v kuchyni hodiny, nebaví ma to

Nora Krchňáková, TV Varecha, 21. septembra 2022     5 minút čítania

Uznávaná filmová producentka Wanda Adamík Hrycová veľa času navyše nemá, a preto sa manželovi a trom synom snaží variť rýchle, ľahké, ale aj zdravé jedlá.



Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha

Varíte rada? Stihnete to pri vašom pracovnom vyťažení?

Netrávim v kuchyni hodiny a nebaví ma to. Považujem to za stratený čas, ktorý môžem venovať svojim deťom, prechádzkam po galériách alebo výletom. Dbám však na to, aby mali každý deň dve teplé jedlá, takže ak opomeniem školskú jedáleň, vďaka Bohu za ňu, varí sa u nás aj každý večer. Rýchlo, ľahko a zdravo, obvykle sú to polievky, cestoviny alebo ryby.

V TV Varecha ste nám pripravili lososa v pomarančovej marináde. Prezraďte pár tipov na rýchle recepty.

Mám rada rýchle šaláty, grilovaný syr halloumi, pečené rybie filety – zubáč, pstruh, treska, zapekaný karfiol a brokolicu. Toto sú všetko rýchle a veľmi chutné veci, ktoré sa nakrájajú, dajú na plech, polejú olivovým olejom, posypú koreninami a bylinkami a pečú sa samy.

Kto bol pre vás pri začiatkoch v kuchyni najväčšou inšpiráciou?

Moja mama je fantastická kuchárka a túto činnosť som jej s obľubou prenechávala. Nikdy som sa nemotala v kuchyni a nezavadzala jej. Svoje prvé kuchárske pokusy som mala až po nasťahovaní sa k frajerovi, respektíve po svojom osamostatnení sa.

Sú vaši synovia a manžel veľkí hladoši? Čo im najradšej varíte?

Vzhľadom na naše povolania sa málokedy stane, že jeme doma počas týždňa všetci naraz. Naše sú hlavne víkendy a vtedy väčšinou jeme v reštauráciách, u mojej mamy alebo u svokra, ktorý varí výborne. Robí najlepšie rezne na svete a jeho slepačia polievka nemá konkurenciu.

Varíte si aj spolu? Kto vám pomáha v kuchyni?

Môj muž, žiaľ, nevarí, ale začína sa veľmi v kuchyni chytať stredný syn Vadim. Dúfam, že sa to všetko čoskoro od babiny naučí a bude variť pre celú rodinu.



V TV Varecha Wanda pripravila lososa v pomarančovej marináde, ktorého si môžete pripraviť na akúkoľvek slávnostnú príležitosť.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Ako vyzerá vaše stravovanie? Musíte sa obmedzovať?

Ak by som zjedla všetko, na čo mám chuť, mala by som 140 kilogramov. Takže, áno, obmedzujem môj milovaný chlieb, čokoládu a musím sa kontrolovať aj pri syroch. To mi robí najväčší problém.

Máte nejakú závislosť, bez ktorej nemôžete žiť?

Moja závislosť, respektíve zlozvyk, je zajedanie stresu jedlom. To je veľmi nepríjemný zvyk a snažím sa s ním bojovať.

Veľa cestujete, ktorá z medzinárodných kuchýň je vaša obľúbená?

Milujem libanonskú kuchyňu, gruzínsku a ukrajinskú. To sú pre mňa vždy lukulské hody. Keď navštívim tieto krajiny, vždy odchádzam o pár kíl ťažšia.

Ako filmová producentka máte na konte množstvo úspešných projektov. Na čom aktuálne pracujete?

Aktuálne pripravujem film o československých hokejistoch, niekoľkonásobných majstroch sveta, ktorých v roku 1950 komunisti neprávom odsúdili na úhrnný trest 74 rokov. Celé mužstvo poslali do jáchymovských uránových baní, čím ich de facto odsúdili na smrť. Scenár mi píše fantastický český scenárista Petr Kolečko a réžie sa ujal sám veľký Honza Hřebejk. Veľmi sa teším na túto mimoriadnu prácu.


Pripravte si lososa v pomaračovej marináde podľa videoreceptu:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:






Diskusia k článku







 



TOPlist