Vyskúšajte to inak:
6 spôsobov, ako zahustiť prívarok, omáčku alebo polievku bez múky

Jana Klimanová, 10. januára 2023     3 minúty čítania

Potrebujete zahustiť jedlo, ale múka vám nie je pochuti alebo nesvedčí vášmu zdraviu? Ide to aj bez nej a my vám poradíme, ako na to.



Foto: Shutterstock

1. Zemiaky

Zahusťovanie zemiakmi poznajú najmä milovníci guláša, dobrý tandem však tvoria aj s omáčkami, napríklad s kôprovou alebo hubovou. Zemiaky obsahujú škrob, ktorý pokrmu dodá hustú a hladkú konzistenciu. Ich výhodou je, že sa v pokrme rozvaria a jeho výslednú chuť neovplyvnia.

Uvarené zemiaky stačí rozmixovať a pred koncom varenia ich vmiešať do omáčky alebo polievky. Alebo surový zemiak nastrúhajte najemno a pred dovarením ho pridajte do pokrmu. V dnešnej dobe, keď sa šetrí na všetkých frontoch, môžete jedlo zahustiť aj zemiakovou kašou z predchádzajúceho dňa.





Diskusia k článku

bekla
Ja zahustujem napr. paradajkovu polievku nastruhanym pernikom, do gulasa ( najma z diviny) pridavam okrem perniku aj za lyzicu slivkoveho lekvaru...pernik mi vozi sestra z Prahy, u nas nie je v ponuke...zial. ostatne jedla, napr rostenku "zahustujem" orieskom masla, nic viac, ziadna muka!






 



TOPlist