Kristína Lipovská, Bratislava
Božena Vavrová, Piešťany
Výhercom srdečne blahoželáme, budeme ich kontaktovať na emailové adresy.
Stačí do 21.4.2011 správne odpovedať na uvedenú otázku a ste v hre o 2 x voucher + 2 poháre vína na menu Špargľové týždne pre 2 osoby v hoteli Sheraton.
Súťažná otázka: Podľa čoho je pomenovaná Brasserie Anjou?
Správnu odpoveď posielajte do 21.apríla 2011 do 12:00 na adresu zkroslakova@perex.sk.
Zo správnych odpovedí vyberieme dve, ktorých autori vyhrajú voucher na menu Špargľové týždne pre 2 osoby v hoteli Sheraton.
02.05.-22.05.2011 - Špargľové týždne v Brasserie Anjou hotela Sheraton Bratislava
Začiatok mája je ten správny čas aby sme sa zamysleli nad pozimnou očistou celého tela. Počas zimných mesiacov sa okrem kíl navyše, nahromadilo v našom tele aj množstvo škodlivých látok, ktorých sa treba včas zbaviť.
A práve v tomto období nám pomôže hádam najlepšia sezónna surovina – špargľa. Špargľa je považovaná od nepamäti za najlepšiu surovinu prispievajúcu k zdraviu celého tela. Má vysoký obsah vody, je ľahko stráviteľná, bohatá na vitamíny A, B1, B2, C a E a minerály horčík, draslík, vápnik a železo. Prečisťuje krv, lebo je močopudná, podporuje činnosť obličiek a vylučovanie škodlivých látok.
Typickú chuť jej dodávajú éterické oleje, najmä kyselina asparagínová, ktorá je dôležitá na metabolizmus bielkovín. Užitočné baktérie v pečeni sa zasa rýchlejšie množia vďaka inulínu, cukru, ktorý sa nachádza vo výhonkoch. Zázračná špargľa odvádza mnoho balastných látok, čo pozitívne vplýva na trávenie, a vďaka jej pravidelnému užívaniu možno znížiť riziko rakoviny pečene. Príprava pokrmu zo špargle, ale nemusí byť úplne jednoduchá. Ak poznáte len jeden spôsob ako uvariť špargľové jedlo máme pre vás tip. Vyskúšajte Špargľové týždne v Brasserie Anjou hotela Sheraton Bratislava od 02.05. do 22.05.2011. Šéfkuchár celebrít pre vás pripravil špargľu na rôzne netradičné spôsoby, ktoré určite využijete aj v domácej kuchyni.
Vyskúšajte napríklad:
Špargľový tatarák
Rímsky šalát so špargľou a parmezánovo-ančovičkovým dresingom
Špargľová krémová polievka s prosciutto tyčinkami
Rizoto z dvoch druhov špargle
Halibut so špargľou a marakujov vypraženými v masle
Grilované perličkové prsia so špargľovou pyramídou s karamelizovanými broskyňami.
Tvarohová pena na marinovanej špargli a sorbetom zo zelených paradajok
Bližšie informácie a správnu odpoveď na súťažnú otázku nájdete na www.sheratonbratislava.sk. Zoznam všetkých súťaží Pravidlá súťaže
Diskusia k článku