Súťaž:
Vyhraj voucher na menu Špargľové týždne pre 2 osoby v Brasserie Anjou hotela Sheraton Bratislava!

Varecha.sk, 14. apríla 2011     6 minút čítania

Odpovedz správne na otázku a si v hre o 2 x voucher na menu Špargľové týždne pre 2 osoby v hoteli Sheraton Bratislava! [AKTUALIZOVANÉ 21.04.2011 o výhercov súťaže]

Voucher na menu Špargľové týždne pre 2 osoby v hoteli Sheraton Bratislava získavajú:

Kristína Lipovská, Bratislava

Božena Vavrová, Piešťany

Výhercom srdečne blahoželáme, budeme ich kontaktovať na emailové adresy.




Stačí do 21.4.2011 správne odpovedať na uvedenú otázku a ste v hre o 2 x voucher + 2 poháre vína na menu Špargľové týždne pre 2 osoby v hoteli Sheraton.

Súťažná otázka: Podľa čoho je pomenovaná Brasserie Anjou?

Správnu odpoveď posielajte do 21.apríla 2011 do 12:00 na adresu zkroslakova@perex.sk.

Zo správnych odpovedí vyberieme dve, ktorých autori vyhrajú voucher na menu Špargľové týždne pre 2 osoby v hoteli Sheraton.




02.05.-22.05.2011 - Špargľové týždne v Brasserie Anjou hotela Sheraton Bratislava

Začiatok mája je ten správny čas aby sme sa zamysleli nad pozimnou očistou celého tela. Počas zimných mesiacov sa okrem kíl navyše, nahromadilo v našom tele aj množstvo škodlivých látok, ktorých sa treba včas zbaviť.

A práve v tomto období nám pomôže hádam najlepšia sezónna surovina – špargľa. Špargľa je považovaná od nepamäti za najlepšiu surovinu prispievajúcu k zdraviu celého tela. Má vysoký obsah vody, je ľahko stráviteľná, bohatá na vitamíny A, B1, B2, C a E a minerály horčík, draslík, vápnik a železo. Prečisťuje krv, lebo je močopudná, podporuje činnosť obličiek a vylučovanie škodlivých látok.

Typickú chuť jej dodávajú éterické oleje, najmä kyselina asparagínová, ktorá je dôležitá na metabolizmus bielkovín. Užitočné baktérie v pečeni sa zasa rýchlejšie množia vďaka inulínu, cukru, ktorý sa nachádza vo výhonkoch. Zázračná špargľa odvádza mnoho balastných látok, čo pozitívne vplýva na trávenie, a vďaka jej pravidelnému užívaniu možno znížiť riziko rakoviny pečene. Príprava pokrmu zo špargle, ale nemusí byť úplne jednoduchá. Ak poznáte len jeden spôsob ako uvariť špargľové jedlo máme pre vás tip. Vyskúšajte Špargľové týždne v Brasserie Anjou hotela Sheraton Bratislava od 02.05. do 22.05.2011. Šéfkuchár celebrít pre vás pripravil špargľu na rôzne netradičné spôsoby, ktoré určite využijete aj v domácej kuchyni.

Vyskúšajte napríklad:
Špargľový tatarák
Rímsky šalát so špargľou a parmezánovo-ančovičkovým dresingom
Špargľová krémová polievka s prosciutto tyčinkami
Rizoto z dvoch druhov špargle
Halibut so špargľou a marakujov vypraženými v masle
Grilované perličkové prsia so špargľovou pyramídou s karamelizovanými broskyňami.
Tvarohová pena na marinovanej špargli a sorbetom zo zelených paradajok

Bližšie informácie a správnu odpoveď na súťažnú otázku nájdete na www.sheratonbratislava.sk. Zoznam všetkých súťaží Pravidlá súťaže
  • Organizátorom súťaže je Perex, a.s., Bratislava, vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ Varecha.sk.
  • Súťaž sa začína vo štvrtok 14. apríla v momente vyhlásenia súťaže a končí nasledujúci štvrtok 21. apríla o 12:00, ak organizátor najneskôr 48 hodín pred ukončením súťaže nezverejní na stránke Varecha.sk zmenu termínu či zrušenie súťaže.
  • Podmienkou účasti v súťaži je registrácia na Varecha.sk (pozri podmienky používania) a zaslanie správnej odpovede spolu s používateľskou prezývkou na súťažnú otázku na uvedený mail. Všetky správne odpovede zaslané v uvedenom termíne sa súťaže účastnia automaticky.
  • Porota zložená z pracovníkov redakcie Varechy vyberie losovaním výhercov zo správnych opovedí, ktoré jej boli doručené od vyhlásenia súťažného kola do jeho uzávierky. Každý súťažiaci môže zaslať správnu odpoveď len jeden krát.
  • Porota zverejní mená vyhrávajúcich na Varecha.sk 48 hodín od skončenia súťažného kola. Výhercu budeme kontaktovať na emailovej adrese, ktorú uviedol pri registrácii na Varecha.sk.
  • Výhry môžu byť odovzdané výhercovi osobne alebo balíkovou službou Slovenskej pošty. Do zahraničia výhry nedoručujeme. Na odovzdanie výhry je potrebná aktívna spoluúčasť súťažiaceho, najmä zastihnuteľnosť na kontaktoch poskytnutých organizátorovi. Ak organizátor vyčerpá všetky možnosti adekvátne hodnote výhry a napriek tomu sa mu nepodarí do 90 dní od vyhlásenia výsledkov súťaže skontaktovať výhercu alebo doručiť výhru, výhra prepadá v prospech organizátora.
  • Porota zo súťaže vylúči nesprávne odpovede.
  • Výhercovia si musia sami vysporiadať prípadné daňové povinnosti vyplývajúce z výhry v súťaži.
  • Výhercom súťaže nemôže byť zamestnanec Perex, a.s., ani jeho rodinný príslušník. V prípade, že sa taká skutočnosť zistí po vyhlásení výsledkov súťaže, výhra prejde na ďalšieho súťažiaceho v poradí podľa hodnotenia poroty.


  • Diskusia k článku

    sandratamer
    tu nájdeš odpoveď: "Bližšie informácie a správnu odpoveď na súťažnú otázku nájdete na www.sheratonbratislava.sk "
    kuchticka
    Vdaka @sandra. Mozna, ze i ta hruska je pomenovana po rode Anjou. No ale ist sa tam posadit a dat si tam ten konacek Louis XIII ? :-)))




     



    TOPlist