Vie sa obracať aj v kuchyni!

Inzercia, 3. marca 2015     2 minúty čítania

- Inzercia -
Juniorská majsterka sveta z rokov 2013 a 2014 v pretláčaní Rebeka Martinkovičová (19) to má skrátka v rukách!


Foto: Marie Bartošová

Počas tréningov musí Rebeka odolávať, ale potom si to rada vynahradí!.


Len nedávno sa stala jednou z ambasádoriek netradičného projektu čokolády Milka LU a TUC „Ženy inak. Akože, čože!?“, ktorý poukazuje na silu a jemnosť nežného pohlavia. A preto ani varenie jej nie je cudzie! Rodáčka z Bratislavy sa momentálne žije v meste Hrubý Šúr a popri škole trénuje, kedy môže. Vo voľnom čase však najradšej trávi čas v kuchyni a vyvára v kruhu blízkych. Podelila sa s nami o svoj obľúbený recept, ktorý doma pripravuje iba ona!



Najlepšie palacinky od Rebeky Martinkovičovej:


Ingrediencie na prípravu cesta (cca 15 kusov palaciniek):
- hladká múka 200 g
- polohrubá múka 100 g
- 2 ks vajíčka
- olej (2 až 3 polievkové lyžice)
- trocha soli
- kryštálový alebo trstinový cukor (3 polievkové lyžice)
- mlieko 300 – 350 ml
- perlivá minerálka 150 ml

Postup prípravy:
Je veľmi jednoduchý, pretože všetky ingrediencie zmiešame, až nám vznikne cesto, ktoré nesmie byť ani riedke, ale ani veľmi husté. V ceste nesmú byť hrudky. Na panvicu netreba dať olej, palacinky sa nepripečú, pretože v ceste je už olej a minerálka dodá palacinkám nadýchanosť. Z daného množstva ingrediencií by sme mali pripraviť asi pätnásť palaciniek.
Dobrú chuť!











 



TOPlist