Foto: Marie Bartošová
Počas tréningov musí Rebeka odolávať, ale potom si to rada vynahradí!.
Najlepšie palacinky od Rebeky Martinkovičovej:
Ingrediencie na prípravu cesta (cca 15 kusov palaciniek):
- hladká múka 200 g
- polohrubá múka 100 g
- 2 ks vajíčka
- olej (2 až 3 polievkové lyžice)
- trocha soli
- kryštálový alebo trstinový cukor (3 polievkové lyžice)
- mlieko 300 – 350 ml
- perlivá minerálka 150 ml
Postup prípravy:
Je veľmi jednoduchý, pretože všetky ingrediencie zmiešame, až nám vznikne cesto, ktoré nesmie byť ani riedke, ale ani veľmi husté. V ceste nesmú byť hrudky. Na panvicu netreba dať olej, palacinky sa nepripečú, pretože v ceste je už olej a minerálka dodá palacinkám nadýchanosť. Z daného množstva ingrediencií by sme mali pripraviť asi pätnásť palaciniek.
Dobrú chuť!