Súťaž:
Štýlové solenie + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Inzercia, 14. októbra 2013     5 minút čítania

Ruku na srdce - v soliach sa v našich končinách veľmi nevyznáme. Gurmánskym “vrcholom” je použitie morskej soli na grilované mäso či šalát. S e-shopom marisee.sk môžete svoju kuchyňu zmeniť a obohatiť. Svet solí je neuveriteľne pestrý chuťami a farbami, rovnako ako krajiny odkiaľ pochádzajú. Havaj, Cyprus, Bolívia, India – zelená, čierna, červená, modrá. Voňajúce jazmínom, dreveným uhlím alebo červeným vínom. Marisee.sk ponúka vyše tridsiatku solí z piatich kontinentov. Vyskúšajte ich.



Staňte sa gurmánmi (soľnými expertmi)

Dnes už nikto nepochybuje o tom, že gurmánske varenie je umenie. Televízne kanály aj web nás zaplavujú reláciami o varení, novými receptami, videonávodmi na prípravu jedál. Pomaly sa učíme spoznávať bylinky, optimálne spôsoby prípravy jedál. Prečo sa teda nenaučiť spoznať aj soli? Niektoré sú vhodné do šalátov, inými solíme mäso či vaječné jedlá. Rozlišujú sa hrubosťou kryštálov, chuťou, farbou aj vôňou. Vedeli ste, že napríklad vegáni majú svojho soľného favorita? Svoju soľ si objednávajú až z Indie. Volá sa “Kala Namak” a dodáva vegánskym jedlám nielen slanú, ale aj osobito korenistú chuť. Špeciálnou kategóriou sú dymové a údené soli. Mäsu a rybám vedia prepožičať nádhernú chuť dymiacich sa uhlíkov. Všetky spomínané soli sa vyrábajú prírodným spôsobom bez chemických prísad.

(Ne)zdravé solenie

Ak patríte k ľuďom s vysokým tlakom, obehovými problémami či problémami s kĺbmi, zrejme ste už dostali od lekára odporúčanie nesoliť. Je to ťažké a mnohí toto prikázanie ignorujú. Škodlivý je v soli vysoký podiel sodíka. No existujú soli, ktoré ho majú výrazne nižší. Sodík nahrádzajú zdravé minerály ako draslík (kálium).

Vyhrajte exotickú soľ

Ak máte chuť spoznať nádherný svet solí marisee.sk a vyhrať exotický balíček odpovedzte na nasledujúcu otázku.

Súťaž


Súťažná otázka:
Ktoré dva prvky dodávajú osobitú chuť vegánskej soli zvanej Kala Namak?

Odpoveď nájdete na stránke www.marisee.sk.

Správne odpovede posielajte do 14.10.2013 na adresu: online@perex.sk s heslom "SOL".

Piati z vás budú odmenení balíčkom morskej soli v hodnote 15 eur.




Výsledky súťaže


Balíčky morskej soli v hodnote 15 eur získavajú: Táňa Janoušková z Košíc, Ľubica Angelovičová z Popradu - Matejoviec , Jozef Ertinger z Dunajskej Lužnej, Rastislav Držka zo Senice a Silvia Kačerenková z Vrbového.

Výhercom gratulujeme!



Pravidlá súťaže
  • Organizátorom súťaže je P E R E X , a . s ., Bratislava, vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ Varecha.sk.
  • Súťaž sa začína od pondelka 8. októbra 2013 v momente vyhlásenia súťaže a končí v nedeľu 13. októbra 2013 o 23:59, ak organizátor najneskôr 48 hodín pred ukončením súťaže nezverejní na stránke Varecha.sk zmenu termínu či zrušenie súťaže.
  • Podmienkou účasti v súťaži je splnenie súťažného zadania v uvedenom termíne.
  • O výhre sa rozhodne pomocou žrebovania.
  • Porota zverejní mená výhercov na Varecha.sk 48 hodín od skončenia súťažného kola. Výhercu budeme kontaktovať na emailovej adrese, ktorú použil na zaslanie správnej odpovede.
  • Výhry môžu byť odovzdané výhercovi osobne, kuriérom, alebo balíkovou službou Slovenskej pošty. Do zahraničia výhry nedoručujeme. Na odovzdanie výhry je potrebná aktívna spoluúčasť súťažiaceho, najmä zastihnuteľnosť na kontaktoch poskytnutých organizátorovi. Ak organizátor vyčerpá všetky možnosti adekvátne hodnote výhry a napriek tomu sa mu nepodarí do 90 dní od vyhlásenia výsledkov súťaže skontaktovať výhercu alebo doručiť výhru, výhra prepadá v prospech organizátora.
  • Súťaže sa môžu zúčastniť len používatelia, ktorí už dosiahli vek 18 rokov.
  • Výhercovia si musia sami vysporiadať prípadné daňové povinnosti vyplývajúce z výhry v súťaži.
  • Výhercom súťaže nemôže byť zamestnanec P E R E X , a. s., ani jeho rodinný príslušník. V prípade, že sa taká skutočnosť zistí po vyhlásení výsledkov súťaže, výhra prejde na ďalšieho súťažiaceho v poradí podľa hodnotenia poroty.
  • Diskusia k článku

    používateľ nemá avatar
    mt
    mt
    Sodík nahrádzajú zdravé minerály ako draslík a kálium. Ak autor článku nevie, že je to ten istý prvok, svedčí to zrejme o evidentnej erudovanosti celej firmy.
    pseudocognac
    mt: jo a "gurmansky vrchol solenia", heheheh..extra luxury salt, :D skor vrcholny snobizmus pre luzu.

    morska sol v hodnote 15 eur? To je z Mare Tranquilitatis? :D aha, chapem potom :D

    pseudocognac
    jo a zeby udena sol alebo cokolvek, bolo nejako extra zdrave? aj s tym dechtom, ktory naberie?
    pseudocognac
    a mili zlati milovnici slovicka "bio", ak nieco treba prevazat z opacneho konca zemegule, pre mna to nie je bio, aj keby to sem doviezli strojom casu z paleolitu :)
    zola
    dakujem za komentáre, výborne som sa pobavila, dávam za pravdu
    marisee
    mt: dakujeme za upozornenie, doslo ku preklepu - spravne malo byt uvedene mineraly ako draslik a horcik, na nasej stranke je to spravne :)
    marisee
    pseudocognac: vdaka za taky zaujem a par veci na pravu mieru:
    - ano existuje mnozstvo typov soli roznych povodov a sposobov ziskavania
    - udenie je proces ktorym sa potraviny upravuju uz od praveku a dodnes ma mnoho priaznivcov
    - slovicko "bio" sme nepouzili
    - sol mozeme pokojne dovazat z opacneho konca zemegule, nakolko jej trvanlivost je pri spravnom skladovani takmer neobmedzena
    vinetov
    Pre mt - autor vie, že je to jeden prvok, preto dal kálium do zátvorky pre vysvetlenie, ktoré zrejme takým ako si ty nestačí, tak neviem kto je eurodovaný, keď to nedokážeš prečítať a pochopiť: DDD




     



    TOPlist