Spevák Robo Papp:
Najradšej varím pre manželku a dcérku

Nora Krchňáková, TV Varecha, 27. júna 2021     5 minút čítania

Robo Papp nielen spieva, ale každý deň aj varí. Aká bola jeho cesta k vareniu, ktorá ho priviedla až do televíznej kulinárskej relácie?



Spevák Robo Papp v TV Varecha ukuchtil aj obľúbený rodinný recept na zapečené krevety s fetou.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Spevák Robo Papp má na konte päť albumov a hudobné ocenenia Aurel či Slávik. Rodákovi zo Šale sa na prelome milénií podarilo naštartovať úspešnú hudobnú kariéru, spolupracoval s Richardom Müllerom, Pavlom Hammelom alebo s Darou Rolins. Talentovaný hudobník je však aj vášnivý kuchár a gurmán, čo najnovšie dokazuje aj v televíznom programe Tajomstvo mojej kuchyne.

Aká bola vaša cesta k vareniu?

V podstate od malička som doma nakúkal babke cez rameno, keď varila, bola to skvelá kuchárka. Potom, keď som sa v osemnástich rokoch osamostatnil, začal som s najjednoduchšími receptami a postupne ma to začalo baviť. Začal som čítať knihy a pozerať programy o varení. V rokoch 2012–2017 som písal svoj blog o varení Každý môže variť.

Kedy a ako ste sa naučili variť?

Učím sa celý život. Každodenným varením a učením sa od najlepších slovenských šéfkuchárov, ktorých prácu obdivujem.

Pre koho varíte najradšej a aké sú vaše obľúbené jedlá?

Samozrejme, najradšej varím pre svoju manželku a dcérku. Náš syn Leo je ešte malý, ten zatiaľ ochutnal iba moju mrkvu na pare. Moje najobľúbenejšie jedlo aj mojej dcérky sú zemiaky s tvarohom, smotanou a slaninkou, recept po mojej babke. Manželka miluje všetko talianske, takže dobrým šafranovým rizotom nikdy nič nepokazím...

Ako sa dá skĺbiť kariéra speváka s varením? Ste lepší kuchár alebo spevák?

Myslím si, že som lepší spevák, to je moje celoživotné povolanie a mám v tom roky skúseností. Varenie je moja vášeň a hobby. Je ale pravda, že v poslednom čase oveľa častejšie varím ako spievam, keďže varím každý deň.

Bolo ťažké nahradiť v televíznej relácii hviezdu, akou je herečka Kamila Magálová?

To rozhodne áno. Stále sme ešte vo fáze zvykania si a určite aj diváci potrebujú čas, aby si privykli na takúto radikálnu zmenu. Ale s Gabom Kocákom ma to veľmi baví.

Čo chystáte pre svojich hudobných fanúšikov? Stihli ste počas korony zložiť a nahrať nové pesničky?

Práve mi vyšiel nový singel a klip s názvom Svedomie. A čoskoro plánujeme vydať letný hit, ktorý sme „uvarili“ s Robertom Burianom, tvorcom hitu Žijeme len raz. Na jeseň chystáme ďalší singel, ktorý som napísal pre svoje deti. Korona mi v tomto smere prospela, keďže sa nedalo hrať, pretlak energie som zužitkoval na tvorenie nových pesničiek.

Čakajú vás v lete koncerty?

Našťastie sa mi kalendár zo dňa na deň plní a počas leta už v podstate nemám voľný víkend. Veľmi sa teším na svojich fanúšikov a na pódium.



Pozrite si videorecepty, ktoré Robo Papp nakrútil v štúdiu TV Varecha:








Textové verzie videoreceptov nájdete TU:








Diskusia k článku







 



TOPlist