Speváčka Misha:
Ako mama dvojčiat kuchtím často

Nora Krchňáková, TV Varecha, 24. októbra 2021     5 minút čítania

V súčasnosti je speváčka Misha mamou na plný úväzok. Ako vraví, prežila by na zelenine a ľahkých jedlách. K zdravej strave vedie aj svoje dve dcéry. A ide jej to veru dobre...



Misha nám v TV Varecha pripravila chutné rizoto z čiernej ryže.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Speváčka Misha prišla na hudobnú scénu v roku 2002 s vtedy na Slovensku čerstvým žánrom soulu a R‘nB‘. Zvíťazila v autorskej hudobnej súťaži Coca–Cola Popstar a jej debutová skladba Náladu mi dvíhaš bodovala na prvých priečkach v celej krajine. Má na konte päť albumov a všetky hudobné ocenenia ako Slávik, Aurel, Grand Prix Radio, OTO či Krištáľové krídlo. V roku 2012 sa jej narodili dvojčatá a odvtedy je mama na plný úväzok.

Ako mama dvojčiat určite strávite prípravou jedla veľa času. Varíte denne?

Nevarím úplne denne, to ani nie je potrebné. Denne však jedlá pripravujem. Ak sa aj nevarené jedlá považujú za „varenie“, tak varím asi denne. Kvôli deťom však kuchtím často. Kvôli nim som „nabehla“ aj na občasné pečenie zdravých koláčov, aj keď moje dvojčatá nie sú veľkí jedáci.

Ktoré jedlá máte najradšej vy a ktoré vaše deti?

Ja by som prežila na zelenine, syroch, rybách a ľahkých jedlách. Keď si dám raz za čas nejaké tradičné slovenské jedlo, mám pocit, že sa po ňom nemôžem ani pohnúť. Chuťovo je to, samozrejme, úžasné. A keď mám cestu do väčšieho mesta, užijem si suši alebo iné cudzokrajné jedlá. Moje deti majú rady bežné jedlá, napríklad moju hustú šošovicovú polievku s dedkovou klobáskou alebo tekvicovú polievku. V poslednom čase im často na želanie robím ryžovú kašu, akú mi robievala kedysi moja babka. Len kravské mlieko nahrádzam ryžovým alebo ovseným.

Vieme o vás, že varíte a aj sa stravujete zdravo a k tomu vediete aj deti. Ako vám to funguje?

Odmalička som im podsúvala zdravé verzie tak, že som si urobila jedlo len pre seba a s miskou som si sadla na gauč, že idem jesť. A ony dvoj–, trojročné sa primotkali s otázkou, čo to mám, že aj ony chcú také. A celé mi to väčšinou zjedli. Tak som v nich vybudovala vzťah k tomu, čo ja považujem za lepšie pre život. Dnes ako deväťročné si nevyberú napríklad hranolčeky, idú už automaticky po zdravších jedlách. Keď cestujeme na východ k babke, bez komentára im položím na zadné sedadlo nakrájané ovocie a zeleninu v dózach, a cestou to z nudy zjedia. Nepýtajú si potom sladkosti z pumpy. Ale ako iné deti, samozrejme, niekedy potrebujú aj sladkosti a lízanky.

Odsťahovali ste sa z Bratislavy. Je vám na vidieku lepšie ako v meste? Prečo ste sa tak rozhodli?

Po 25 rokoch ma mestský ruch unavil. Bývame v dedinke pri Zlatých Moravciach a do školy v meste máme sedem minút autom. Deti majú krásne detstvo, také, aké som mala ja. Majú dobrú školu aj učiteľku, veľa kamarátov, môžu sa hrať na ulici aj v našej veľkej záhrade bez dozoru, len s kamarátmi. Majú potok, susedove ovečky na ihrisku a veľa domácich produktov poruke. Nemusím ich úzkostlivo strážiť, ako by som v meste určite musela, a myslím, že sú o to samostatnejšie. Zároveň ich vychovávam po anglicky, aby mali možnosť raz čerpať informácie z odborných zdrojov vo svete. My sme také „kúlerské“ dedinčanky. :)

Po deviatich rokoch ste fanúšikov potešili novou skladbou. Prečo ste sa rozhodli opäť vstúpiť do hudobnej brandže?

Oslovil ma môj bývalý bubeník Robo Tkáč a jeho partner s projektom Wawawu, tak som si v ňom zahosťovala. Song má názov Your Science. Neberiem to ako návrat do šoubiznisu, len som mala chuť tvoriť a nahrávať, tak som sa rada podieľala. Hudba ma vždy baví, len šoubiznis nie je pre mňa. Myslím, že mojich päť CD vydaných albumov je slušná diskografi a a môžem sa venovať rodine a iným mojim projektom. Som angličtinárka a poslednú dekádu sa venujem foteniu detí. Veľmi ma to baví a napĺňa.



Pozrite si videorecept, ktorý Misha nakrútila v TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist