Foto: Pravda
Dnes vám ponúkam šunkovo-syrové slimáky a kapustové taštičky. Jedno i druhé si žiada lístkové cesto. S tým problém nemáte. Sú ho plné obchody...
Poďme najskôr k slimákom. Lístkové cesto potrieme rozšľahaným vajcom a nakladieme naň plátky šunky a syra. Najlepšia je tá „od kosti“ a zo syrov odporúčam sabinovský Volovec... Cesto natesno zrolujeme a roládu necháme odležať. Potom z nej narežeme centimetrové kolieska a tie pečieme 20 minút pri 170 stupňoch. Slimáky so špirálami šunky a syra vyzerajú i chutia excelentne...
Druhý plát lístkového cesta nakrájame na šestnásť obdĺžnikov. Sterilizovanú kapustu odšťavíme a ochutíme cesnakom, paprikou, korením, štipkou zázvoru, mletou rascou, sójovou omáčkou a kúskami pečeného bôčika. Lyžičku tejto dobroty naložíme na cesto, ktoré uzavrieme ako taštičky. Tie vo vyhriatej rúre pečieme dozlata. Prepíname programy, chrumkáme taštičky a pochlipkávame mladý muškát otonel. Vianoce klopú na dvere...
Diskusia k článku