Šéfkuchár Michal Konrád:
Moja obľúbená panázijská kuchyňa

Michal Konrád, šéfkuchár a spolumajiteľ podniku Bao Brothers, 19. mája 2022     3 minúty čítania

Možno ste sa niekedy stretli s výrazom panázijská kuchyňa. Preklad tohto slova je celoázijská, ale v gastronómii znamená panázijská kuchyňa spájanie európskych a ázijských ingrediencií do jedného celku, teda jedla.



Foto: archív Michala Konráda


Je to moja obľúbená kuchyňa, lebo umožňuje dať tradičným jedlám a surovinám úplne iný šmrnc a rozmer a niečo, čo je notoricky známe, zrazu môže chutiť úplne inak.

Ak si chcete pochutnať na jedlách panázijskej kuchyne, máte niekoľko možností – ísť do reštaurácie alebo si objednať jedlo domov, alebo – ak radi varíte, pripraviť si jedlo sami.

Mnohé recepty nie sú náročné časovo, ani nie sú komplikované na prípravu a štyri z nich som pre vás vybral. Problémom už nie sú ani suroviny. Už aj vo väčších supermarketoch majú regály s potravinami, ktoré sa používajú v ázijských kuchyniach, potom sú tu ázijské obchody, ktoré sú tiež už dosť rozšírené, niektoré veci dostať v predajniach so zdravou stravou, a keď všetko zlyhá, väčšina vecí sa dá objednať cez internet.

Takže stačí už len trošku chuti experimentovať a skvelým jedlom potešíte seba aj svojich blízkych. Dobrú chuť!



Recepty z panázijskej kuchyne podľa Michala Konráda nájdete TU:

















Diskusia k článku







 



TOPlist