Cupcake:
1) Recept je o trochu "zložitejší", ale ten výsledok stojí za to!
2) Cupcaky sa bohato zdobia krémom, kreatívne poťahujú a inak "vyšperkovávajú". Sú to totiž často také malé umelecké diela.
3) Cupcaky sú trošku suchšie, než muffiny, preto sú ideálne v kombinácii s krémom.
4) Cupcaky by nemali pečením o toľko narásť a rozhodne by nemali byť popraskané.
Muffin:
2) Na rozdiel od cupcakov sa muffiny nezdobia ani krémom ani poťahovacou hmotou. Pokiaľ chcete váš muffin predsa len trochu skrášliť, môžete si pomôcť malými kúskami čokolády.
3) Cesto muffinov je zo svojej podstaty o niečo vláčnejšie, preto nie je potrebné kombinovať s krémom.
4) Vrchná časť muffinov sa po upečení výrazne zväčší a môže popraskať. Nenechajte sa tým znepokojiť, to je normálne.
Diskusia k článku