Dnes je základom...
Jednoznačne rýchlosť. Jednoduché recepty, ktoré nezaberú veľa času, no chutia sú výbornou voľbou. Nepečené torty slávia svoju zlatú éru – smotanová torta so ovocím, nepečená jablková torta s piškótami, či torta z BéBé keksov, je si z čoho vyberať.
Ak by vám však nevadilo stráviť chvíľku prípravou pečeného koláča či torty, zaujímavou voľbou, vhodnou najmä na detské oslavy je Krtkova torta. A verte, jej názov zodpovedá jej výzoru. Malý sladký krtinec je výborným spestrením nielen pre maškrtné jazýčky. Pečenie tejto torty vám uľahčia ingrediencie od Dr.Oetkera, ktorý ponúka recept na Krtkovu tortu na zadnej strane produktov.
Keď budete piecť...
Je dôležité vedieť, kedy je ideálny čas koláč z rúry vybrať. Preto je dôležitá skúška cesta:
• Najčastejšie sa hotovosť cesta meria špajdľou - zapichnite drevenú špajdľu do najhrubšieho miesta koláča. Špajdľa by mala byť suchá a nemalo by sa na ňu lepiť žiadne cesto.
• V prípade piškótového cesta postačí aj skúška hmatom – ak cesto nie je vlhké, ale stále ešte mäkké, ak pri ľahkom stlačení prstom nezostane žiadny odtlačok a pružný povrch sa vráti opäť hore, je cesto hotové.
• Sušienky sú dopečené, ak majú zlatistý až zlatohnedý povrch a na spodnej časti sú svetlohnedé.
• Pri koláčoch z kysnutého a tvarohového cesta s olejom pečených na plechu by mala byť spodná strana mierne zahnednutá a suchá.
Ako na ráfik pri pečení?
Ak sa rozhodnete piecť s ráfikom, poradíme vám trik, ako na to, aby cesto nevytieklo.
• Odtrhnite si alobal, položte na podložku, na to dáme papier na pečenie, a položíte ráfik.
• Pozahýbate okraje alobalu tak, aby tesne priliehali a kopírovali stenu ráfika.
• Položíte na plech, nalejete cesto a dáte piecť.
Vychutnajte si aj vy nielen výsledok pečenia, ale i samotné pečenie a vyskúšajte osvedčené, i nové recepty.
KOMERČNÁ INFORMÁCIA
Hlavny dovod varenia a pecenia doma je vsak pre mna to, ze viem co jem. :D