Trendy:
Pozor – pečieme!

redakcia, 2. novembra 2011     3 minúty čítania

Domáce pečenie pripadá ženám v dnešnej uponáhľanej dobe veľmi zdĺhavé.

Nečudo, veď, keď by chceli ohúriť rodinu napríklad buchtami ako od babičky, museli by nad nimi stráviť pekných pár chvíľ. Napriek tomu je domáce pečenie činnosť, pri ktorej sa dokážeme odreagovať a potešiť brušká i jazýčky celej rodiny.

Dnes je základom...

Jednoznačne rýchlosť. Jednoduché recepty, ktoré nezaberú veľa času, no chutia sú výbornou voľbou. Nepečené torty slávia svoju zlatú éru – smotanová torta so ovocím, nepečená jablková torta s piškótami, či torta z BéBé keksov, je si z čoho vyberať.

Ak by vám však nevadilo stráviť chvíľku prípravou pečeného koláča či torty, zaujímavou voľbou, vhodnou najmä na detské oslavy je Krtkova torta. A verte, jej názov zodpovedá jej výzoru. Malý sladký krtinec je výborným spestrením nielen pre maškrtné jazýčky. Pečenie tejto torty vám uľahčia ingrediencie od Dr.Oetkera, ktorý ponúka recept na Krtkovu tortu na zadnej strane produktov.

Keď budete piecť...

Je dôležité vedieť, kedy je ideálny čas koláč z rúry vybrať. Preto je dôležitá skúška cesta:

• Najčastejšie sa hotovosť cesta meria špajdľou - zapichnite drevenú špajdľu do najhrubšieho miesta koláča. Špajdľa by mala byť suchá a nemalo by sa na ňu lepiť žiadne cesto.
• V prípade piškótového cesta postačí aj skúška hmatom – ak cesto nie je vlhké, ale stále ešte mäkké, ak pri ľahkom stlačení prstom nezostane žiadny odtlačok a pružný povrch sa vráti opäť hore, je cesto hotové.
• Sušienky sú dopečené, ak majú zlatistý až zlatohnedý povrch a na spodnej časti sú svetlohnedé.
• Pri koláčoch z kysnutého a tvarohového cesta s olejom pečených na plechu by mala byť spodná strana mierne zahnednutá a suchá.

Ako na ráfik pri pečení?

Ak sa rozhodnete piecť s ráfikom, poradíme vám trik, ako na to, aby cesto nevytieklo.

• Odtrhnite si alobal, položte na podložku, na to dáme papier na pečenie, a položíte ráfik.
• Pozahýbate okraje alobalu tak, aby tesne priliehali a kopírovali stenu ráfika.
• Položíte na plech, nalejete cesto a dáte piecť.

Vychutnajte si aj vy nielen výsledok pečenia, ale i samotné pečenie a vyskúšajte osvedčené, i nové recepty.


KOMERČNÁ INFORMÁCIA



Diskusia k článku

domci4
Nemám rada polotovary, niekedy sú to super vec, ale ak si niečo spravíte samy-viete čo tam dáte
dorisa
Mám doma jednu krtkovu tortu v prášku,potrebujem ju spracovať.... nemám nič proti polotovarom, niekedy je to veľká pomoc.
kuchticka
Polotovary zasadne nepouzivam, lebo mi ziaden americky nechuti. Peciem vsetko sama doma, preto mama malo casu stravit na Vereche citanim receptov.
Hlavny dovod varenia a pecenia doma je vsak pre mna to, ze viem co jem. :D
tetuska
aj krtkova torta sa dá upiecť bez polotovaru, radšej robím originál, polotovary sú hlavne pomôcky pre ženy, ktoré toho o pečení veľa nevedia, aj keď niekedy ich použijem, keď nemám veľa času, ale to hlavne napr. rybie prsty, pizzu ako polotovar neznášam, nie je vôbec chutná...
domci4
@tetuska tak tak :) ja tiež nemam rada polotovar krtkova torta, preto som sa rozhodla ju urobiť
katkat
pamatam sa, ze ked som este bola decko, mama na moje naliehanie kupila tuto krtkovu tortu... a strasne mi nechutila..:D niet nad original poctivu pracu, ktora v pripade krtkovej torty ani nezaberie vela casu...






 



TOPlist