Pomôžte zachrániť slovenské mlieko

Inzercia, 10. júna 2015     2 minúty čítania

- Inzercia -
Zahraničné obchodné reťazce zneužívajú svoje dominantné postavenie na trhu a slovenským mliekarom diktujú ceny. Tie sú pre nich likvidačné! Pomôžte nám zachrániť slovenské mlieko!



Výkričník pre zahraničné obchodné reťazce sa stal symbolom petície za záchranu slovenského mlieka. Ľuďom nie je jeho osud vôbec ľahostajný, svedčí o tom počet vyzbieraných podpisov v slovenských uliciach. Petíciu podporilo do dnešného dňa 38 367 Slovákov. Chcú výrazne vyšší podiel slovenských mliečnych výrobkov na pultoch zahraničných obchodných reťazcov na Slovensku, za spravodlivé ceny pre slovenských prvovýrobcov a spracovateľov mlieka.
Zahraničné maloobchodné reťazce v priebehu rokov nadobudli na slovenskom trhu dominantné postavenie, ktoré im umožňuje diktovať ceny. Slovenskí prvovýrobcovia a spracovatelia mlieka sú tak nútení predávať svoje výrobky za ceny, ktoré nepokrývajú výrobné náklady. Takáto situácia je však neudržateľná a z dlhodobého hľadiska likvidačná. Zahraničné obchodné reťazce na Slovensku takto nespravodlivo profitujú na situácii, na úkor slovenských prvovýrobcov a spracovateľov mlieka.
Ak táto situácia bude pokračovať, hrozí, že dôjde k likvidácii chovov dojníc na Slovensku a slovenské mliečne výrobky zmiznú z pultov obchodov. Následne ľudia v odvetví prídu o prácu.
Slováci žiadajú, aby obchod nakupoval slovenské mliečne výrobky od mliekarní za férové ceny a aby uplatňoval spravodlivé postupy pri tvorbe spotrebiteľských cien. Ak ani vám nie je osud slovenského mlieka ľahostajný, podpíšte sa na stránke www.slovenskemlieko.sk/peticia pod petíciu za jeho záchranu.








 



TOPlist