Foto: Pravda
Fedor Malík
S mojím diétnym stravovaním sa mi však opäť vracia na stôl. Dostal som chuť naň i nedávno. Spôsobila to moja chamtivosť. V našom obchoďáku predávali poľskú hlávkovú kapustu. Pätnásť kíl za jedno euro! No, nekúpite to! Na drobno, na štvorčeky som ju nakrájal, na cibuľke podusil a až po dobrej hodine som pridal pol hrste rasce. Tú môžem i s pudingom...
Do kastrólika s horúcou vodou som na minútku ponoril pár pekných paradajok. Ošúpal som ich, vidličkou rozmliaždil a pridal potom do kapusty. Zvýšil som plameň, paradajkovú kapustu ešte povaril, pomiešal a soľou dochutil.
Pochvaľovali si všetci. Keď dojedli, tak som im porozprával príhody o Vincentovi Bodrom. Nikto ma nepočúval. Nič to, tá kapusta nebola na zahodenie.....
Diskusia k článku