Osožné v zime:
8 korenín, ktoré by ste mali používať nielen pre chuť, ale aj pre zdravie

Jarmila Horváthová, 15. januára 2024     2 minúty čítania

Správne korenie dokáže aj z bežného jedla spraviť výnimočný chuťový zážitok. Niektoré druhy sú však všestrannejšie a mali by sme si ich dopriať najmä teraz v zime.



Foto: Shutterstock

Šafran a vanilka

Na tieto dve dochucovadlá by ste to asi nepovedali, ale tiež sa zaraďujú k „zimným“ koreninám. Svojou jemnou chuťou sa hodia najmä do dezertov a pečiva, ale šafran môžete pridať aj do rizota a hydinových jedál, ktorým dodá lahodnú chuť. Vanilka okrem toho zaháňa zlú náladu a šafran sa odporúča proti nervozite a stresu.



ANKETA: Radi vylepšujete aj obyčajné jedlá zaujímavými koreninami?

80,4%



19,6%







Diskusia k článku







 



TOPlist