O víne:
Ochutnávka vína: Rulandské šedé 2008, výber z hrozna, Karpatská perla (VIDEO)

Matúš Pošvanc, spolupracovník Varecha.sk, 19. augusta 2010     2 minúty čítania

Výrazná zelenožltá farba a bohatá kvetinovo-korenistá vôňa s nádychom vanilky prechádzajú do plnej elegantnej chuti. Toto víno je skutočným božským mokom.

Ladislav Šebo predstavuje svoje voňavé Rulandské šedé, ktoré získalo striebornú medailu na Muvina Prešov 2009 a zlatú medailu na Vinoforum Trenčín 2009. Ladislav Šebo je vinár z Malokarpatskej vinárskej oblasti. Spolu s manželkou vlastní firmu Karpatská Perla, so sídlom v Šenkviciach.

Rulandské šedé je ročník 2008, má prívlastok výber z hrozna. Pôvod hrozna je priamo z vinice Ladislava Šeba a jedná sa o panenskú úrodu s cukornatosťou muštu 25° NM. Víno má širokú vôňu hlavne po ovocí. Chvíľu zrelo i v dubových sudoch, čo je v chuti i cítiť. Je to víno, ktoré má skutočne plnú štruktúru. S týmto vínom sa treba trošku v pohári pohrať, pretože dokáže poskytovať stále nové a nové zážitky. Ideálne sa bude hodiť k pečenému mäsu. Na zdravie.#@@##@@#Odroda vína:#Rulandské šedé#Farba:#biele víno#Prívlastok:#výber z hrozna#Ročník:#2008#Alkohol:#13,5%#Krajina pôvodu:#Slovensko#Vinohradnícka oblasť:#Malokarpatská vinohradnícka oblasť#Výrobca:#Karpatská Perla########



Diskusia k článku







 



TOPlist