Trendy:
Nepečené guľky na štyri spôsoby

TV Varecha, 30. mája 2019     4 minúty čítania

Dezerty netreba vždy piecť, v tomto článku vám ukážeme, ako si pripraviť rýchle a jednoduché nepečené sladkosti.

Pečenie dezertov je pre mnohých relaxom, najmä preto, že sa tešia na tú sladkú odmenu do bruška na konci. Niektoré dezerty však netreba piecť, dnes si ukážeme štyri nepečené verzie sladkých guľôčok, ktoré si pripravíte ľahko a rýchlo bez pečenia.

Kokosové a avokádo

Milujete kokos a chcete ho vyskúšať v netradičnej kombinácii s avokádom? Tento videorecept vás istotne poteší - Kokosové guľky s avokádom RAW.


Vedeli ste, že kokos pomáha pri tvorbe zdravého cholesterolu, posilňuje imunitný systém človek a má antibakteriálne účinky? O zdravom avokáde ani nehovoriac. Ak máte radi avokádo, možno sa oplatí pozrieť aj tento nepečený recept na avokádové srdiečka...





Mak plný vápnika

Mak obsahuje dvakrát viac vápnika než mlieko a už jedna lyžička maku obsahuje odporúčanú dennú dávku minerálnych látok. V maku sa nachádza zinok, fosfor, horčík i draslík.


Datľová energetická bomba

Datľe sú energetická bomba pre športovcov, ak radi behávate, možno práve tieto nepečené datľové guľky sú ideálne pre vás! Datle sú bohaté na draslík, pomáhajú udržiavať rovnováhu elektrolytov v bunkách. Sušené datle navyše obsahujú železo, ktoré pomáha prenosu kyslíka v krvi. Po tomto ovocí sa dobre zaspáva a mentálne osviežia aj dušu človeka.



Prečítajte si o zdravom vplyve datlí na ľudský organizmus.

Guľky z ovsených vločiek

Štvrtým receptom sú guľky z ovsených vločiek, ktoré sršia vlákninou, antioxidantami a pomáhajú znižovať cholesterol. Pozrite si videorecept na guľky:



Prečítajte si šesť dôvodov, prečo sú ovsené vločky zdravé


Ďalšie nepečené cukrovinky

Stovky ďalších nepečených receptov nájdeš v rubrike Nepečené cukrovinky na Varecha.sk:

Otvor kategóriu s receptami





Diskusia k článku







 



TOPlist