
Foto: Jana Kollárová
Miešanie aj varenie
Ak vám chýba vareška alebo potrebujete jemne premiešať omáčku, paličky sú skvelou alternatívou. Sú ideálne na miešanie jemného cesta, vajíčok, marinád alebo aj na obracanie malých kúskov mäsa či kreviet na panvici.Na rovnomerné krájanie
Položte dve paličky vedľa seba a medzi ne vložte paradajku či zemiak. Paličky zabránia tomu, aby nôž surovinu úplne prerezal a s ich pomocou ju nakrájate na rovnomerné plátky. Tento spôsob nakrojenia celých zemiakov môžete využiť napríklad pri príprave efektných „hasselback“ zemiakov ako v tomto videu:Zdroj: YouTube, FOOD & WINE
Vyskúšajte si tento spôsob nakrájania zemiakov a upečte si chutné vejáriky:
Náhrada špajdlí
Nemáte po ruke drevené špajdle na špízy? Hrubšie čínske paličky poslúžia na grilovanie väčších kúskov mäsa či zeleniny. Len ich pred použitím nezabudnite namočiť do vody, aby nezačali horieť.Na označenie byliniek
Drevené paličky môžete použiť aj na označenie byliniek, či iných rastlín v kvetináčoch, na terase alebo v záhrade. Paličky nechajte spojené a do časti, kde sa spájajú, vložte kartónovú kartičku s označením druhu rastlinky. Paličky zapichnite do pôdy.
Foto: Jana Kollárová
Držiak na pokrievku
Ak chcete nechať mierne poodkrytú pokrievku na hrnci, položte medzi hrniec a pokrievku paličku. Para tak bude mať kade unikať.Na výrobu sviečok
Ešte nerozpojené paličky výborne poslúžia pri domácej výrobe sviečok - knôt prevlečte medzi paličky, aby sa pri nalievaní vosku nehýbal.
Foto: Shutterstock
Diskusia k článku