Manželia aj kolegovia:
Prihodila sa im láska a cukráreň

Jarmila Horváthová, 29. novembra 2022     4 minúty čítania

Filipa na cukrárčinu „namotala“ láska k Bibi, zvládnuť však museli spolu mnoho ďalších profesií, keď svojpomocne prerábali niekdajšie potraviny na štýlovú cukráreň. Zoznámte sa so sympatickými manželmi Horváthovcami.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Štýlový interiér a skvelá ponuka moderných aj klasických zákuskov. Tým sa môže pochváliť cukráreň Bibi Škorica Bakery v Seredi, ktorú vytvorili manželia Bibi a Filipom Horváthovci. Voľakedy tam boli bežné sídliskové potraviny. Kým ich Bibi a Filip nepretvorili na pôvabný priestor, plný pastelových farieb, kde si možno príjemne posedieť a ešte lepšie pomaškrtiť. Bibi, ktorú mnohí poznajú ešte pod dievčenským menom Starečková, je absolventkou Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, ale ťahalo ju to k cukrárčine. Keď však chcela mať vlastnú cukrárenskú výrobu, hotelová akadémia bola málo, musela si doplniť odborné vzdelanie.

Potom spolu s Filipom, ktorý síce získal skúsenosti v gastrosektore, ale na cukrárčinu ho „namotala“ láska k Bibi, zvládnuť ešte mnoho ďalších profesií, keď svojpomocne prerábali niekdajšie potraviny na Bibi Škorica Bakery. Pôvodne chceli len cukrárenskú výrobu s tým, že zákusky budú záujemcom dodávať, cukráreň sa im, ako so smiechom hovorí Bibi, „prihodila“.

Aj bezlepkovo

Keďže sama pozná potravinové obmedzenia, pri tvorbe konceptu sa rozhodli, že ich koláčiky budú môcť jesť aj ľudia, ktorí si klasické dezerty dopriať nemôžu. Takže 90 percent ponuky tvoria bezlepkové zákusky, okrem toho si u nich vychutnáte aj bezlaktózové, vegánske a diakoláčiky. Nerozoznali by ste ich od klasických, za všetkými receptúrami sú však hodiny a hodiny vymýšľania a skúšania.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Za štyri roky, čo Bibi Škorica Bakery otvorili, si získali už meno, takže keď dajú na sociálne siete fotku plnej vitríny zákuskov, často sa stane, že sú do dvoch–troch hodín vypredané. Preferujú osobný prístup k zákazníkom - ak si chcete zákusky od nich objednať, telefón vám zdvihne majiteľka alebo vám odpíše na správu cez sociálne siete. Obidvaja svorne tvrdia, že osobný prístup k hosťom a zákazníkom je ich cesta a aj preto ich teší, že čoraz viac ľudí si k nim do cukrárne príde zákusky nielen prevziať, ale aj posedieť.

Pripravte si retro zákusky podľa Bibi a Filipa Horváthovcov:






Diskusia k článku







 



TOPlist