Malo byť krémové, no je suché a lepivé:
6 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťame pri príprave talianskeho rizota

Jana Klimanová, 22. novembra 2023     3 minúty čítania

Hoci príprava krémového rizota nie je náročná, ak pri nej urobíte niektorú z nasledujúcich chýb, bude mať od toho pravého talianskeho ďaleko.



Foto: Shutterstock

6. Varíte ho pridlho

Takisto ako pri cestovinách, aj rizoto sa podáva al dente, teda na skus - ryža by nemala byť ani tvrdá ani mäkká. Ideálny čas prípravy rizota je 18 až 20 minút. Hotové rizoto potom nechajte dve minúty odpočívať pod pokrievkou. Na záver nezabudnite primiešať kúsok studeného masla a syr Grana Padano, čo ho zjemní a podporí jeho krémovú konzistenciu.



ANKETA: Pridávate do krémového rizota vždy aj víno?

58,9%



41,1%







Diskusia k článku







 



TOPlist