Kým pokoríte prvý cupcake

Hera, 9. marca 2015     3 minúty čítania

Milujete cupcaky, každý recept považujete za umelecké dielo, ale nechápete, ako takú nádheru môže niekto vytvoriť? Neviete, čo znamená fondán a ako sa s ním robia tie krásne ozdoby? Ako vytvoriť farbivo a prečo ho vlastne používať? A už vôbec netušíte, prečo by ste mali mať, preboha, v kuchyni paletu?! Tak to ste na správnej adrese. Hera vás zasvätí do základov, ktoré by ste rozhodne mali poznať, kým sa pustíte do svojho prvého cupcaku.

Cukrárske vrecúško


V základnej výbave na tvorbu cupcakes by vám rozhodne nemalo chýbať cukrárske vrecúško. Vyberať môžete z rôznych druhov. Od jednorazových farebných či transparentných až po profesionálne v rôznych veľkostiach.

Náš tip: Vrecúško najlepšie naplníte krémom tak, že ho uchopíte do ľavej ruky a okraj prehnete cez ruku. Pravou rukou budete krém naberať a vkladať do vrecúška (ľaváci, pochopiteľne, naopak).
Krém môžete umiestniť i do vyššieho, dostatočne širokého pohára. Presahujúce vrecúško potom prehnite cez okraje. Tým vznikne krásny priestor na plnenie vrecúška bez zbytočného ušpinenia.

Cukrárska paleta


Ak je váš krém redší alebo nechcete používať cukrárske vrecúško, môžete použiť cukrársku paletu, ktorá pripomína špachtľu s okrúhlym zakončením. Krém sa s nej skvele nanáša i rozotiera. Oceníte ju aj pri zdobení tort krémom.

Cukrárske špičky


Práca s cukrárskymi (tzv. trezírovacími) špičkami si žiada trochu trpezlivosti a cviku. Ale s dobre pripraveným krémom vykúzli krásne vyzdobenie cupcakes i úplný začiatočník. Vyberať môžete z nepreberného množstva vzorov i veľkostí. Od ruží, mušličiek, otvorených či uzatvorených hviezdic až po špičky na lístky a ozdobné bordúry.

Náš tip: Ak začínate, stavte na jednoduchý kruhový či hviezdicový vzor a na špičky s väčším otvorom.
Vyskúšajte svoje prvé dekorácie!

Špirála


Špirála je vhodným dekoračným riešením pre začiatočníkov, zároveň vyzerá veľmi efektne a chutne. Vytvoríte ju pomalým krúživým pohybom z kraja do stredu cupcaku.

Ruža


Urobte z vášho cupcaku hriešny dezert s nádychom romantiky. Veľmi mu totiž sluší! Ružu vytvoríte presne opačným postupom než špirálu. Zdobiť začnete v strede cupcaku a budete pokračovať smerom k okraju.



Inšpirujte sa od profesionálov!
Ak sa budete chcieť ponoriť do tajov cukrárskeho zdobenia, potom sa rozhodne nezaobídete bez tradičnej ročenky značky Wilton, ktorá je expertom v tomto odbore. Po publikácii sa poohliadnite v najbližšej predajni profesionálnych cukrárskych potrieb.




Diskusia k článku







 



TOPlist