Krok za krokom:
8 overených rád, aby sa vám šamrole vydarili hneď na prvýkrát

Jana Stárková, 12. marca 2023     6 minút čítania

Tiež v cukrárni neodoláte krehkým trubičkám s bielkovým snehom? A čo vám bráni upiecť si ich doma? Poďte s nami do toho, pomôžeme vám, aby to vyšlo.

4. Ako trubičky správne zatočiť




Foto: Jana Stárková

Správne navinúť pásy lístkového cesta na kovové rúrky je zásadné. Navíjať začnite od užšej strany rúrky smerom k širšej. Cesto by sa malo také 2 mm prekrývať, posledný závit troška pritlačte, aby sa trubička počas pečenia neroztočila. Medzery v navinutom páse cesta by vám neskôr znemožnili naplniť šamrole, pretože by z medzier plnka vytekala.

Rúrky s navinutým cestom ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie s dostatočnými rozostupmi, aby sa pri pečení k sebe neprilepili, pretože dosť narastú.





Diskusia k článku







 



TOPlist