Foto: Pravda - Robert Hüttner
Rozumný gazda svinku zabíja pár dní pred Vianocami. Odloží si tie najchutnejšie kúsky mäsa na sviatky a potom ich náležite pripraví na vianočný stôl. Na Starej Myjave, v Podbranči, v Lubine i na Košariskách vedia pripraviť skvelú pečenú krkovičku a rebierka. Najlepšie recepty na roládu z pliecka zase pochádzajú z Brestovca, Podkylavy a Prietrže...
Do prerastenej krkovičky zapracujte napred zmes soli, čierneho korenia a rasce. Mäso prešpikujte hojne cesnakom a prudko opečte na masti. Potom pridajte nahrubo nakrájanú cibuľu, mäso oblievajte výpekom a pečte domäkka – dochrumkava... Podobne pripravíte i zrolované a vykostené pliecko. Opäť soľ, korenie, rasca, cesnak, cibuľa. Pliecko však nepodlievame vodou, ale suchým bielym vínom. Najlepšie modranským. Praktizoval to už pred rokmi nezabudnuteľný sváko Ragan...
Pan Malik je hold na vinko, ved je professional.
predsa tu sa pije "hrjatô" a vínom podlieva mäsko..píše autor..
a-neviem ako kde-no u nás sady slivkové miznú-slivky mrú..bohužiaľ..teda-nám žiaľ..