Komik Števo Martinovič:
Radšej jem ako varím

Nora Krchňáková, TV Varecha, 7. februára 2021     5 minút čítania

Slovenský herec a komik Števo Martinovič srší humorom v každej životnej situácii. Ako sa jeho dobrá nálada prejavuje, keď je v kuchyni? Videli sme to na vlastné oči, veď nám v TV Varecha pripravil už dva recepty.



Števo Martinovič vytvoril veselú postavičku, včelu honosnú, ktorou zabáva svojich fanúšikov na sociálnych sieťach. V TV Varecha napiekol cookies, v ktorých použil ako inak – včelí med.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


V TV Varecha ste nám boli navariť dvakrát. Aký je váš vzťah k vareniu?

Môj vzťah k vareniu nie je taký intenzívny ako vzťah k jedeniu. Ale keďže niekedy tieto vzťahy od seba závisia, snažím sa rozvíjať aj svoj vzťah k vareniu.

Čo najradšej varíte a jete? Kto vás pri varení inšpiruje?

Najradšej varím rizoto, ale asi je to podmienené tým, že ide najlepšie. Jem rád všetko, okrem špenátu. Mám na mysli to zelené jedlo so zemiakmi. A ryžového nákypu. Inšpiruje ma najmä moja mama, ktorá je vynikajúca kuchárka.

Ako sa stravujete v divadle a pri nakrúcaniach? Dá sa to stihnúť?

Počas normálnej prevádzky je niekedy zložité nájsť si čas na jedlo, ale musím povedať, že to zvládam. Dokonca som pri skúšaní aj mnohých mojich kolegov naučil jesť. A musím sa priznať, že keď som najedený, ľahšie sa so mnou vychádza...

Jedia aj vaše postavy na javisku?

Musím povedať, že na javisku jem nerád. Mám s tým zlé skúsenosti. Spomínam si, ako sme hrali v Štúdiu L+S hru Spomínam na Paríž a ja som začínal predstavenie príchodom z publika, jediac vynikajúci pagáč pani bufetárky. Monológom som sa prihováral publiku. Na premiére som mal trému a vyschnuté ústa a mal som pocit, že ten pagáč neprehltnem. Monológ trval o poznanie dlhšie a som rád, že sa mi podarilo nezadusiť sa priamo pred divákmi.

Zdokonalili ste sa počas pandémie vo varení, prípadne v niečom inom?

Počas koronakrízy som sa zdokonalil najmä v jedení, čo sa odrazilo aj na mojej postave. Odteraz sa budem snažiť o zdokonalenie sa v cvičení.

V tejto náročnej dobe ste vytvorili veselú internetovú postavičku včelu honosnú. Ako vznikla a čo má nové?

Včela honosná komentuje aktuálne dianie v spoločnosti a vznikla úplne náhodou. Nečakal som, že si nájde takú obľubu u ľudí. Momentálne má tiež problémy s kilami navyše – ktovie prečo? – a trochu sa háda s trúdom Vilkom.


Pozrite si videorecepty, ktoré Števo Martinovič nakrútil v štúdiu TV Varecha:






Textové verzie videoreceptov nájdete TU:












Diskusia k článku







 



TOPlist