Kam s nimi:
Horčica do chladničky, kečup do špajze. Ale je to naozaj tak? Poďte si v tom konečne urobiť poriadok

Jana Klimanová, včera 06:00     4 minúty čítania

Kým niekto dáva pochutiny či omáčky do chladničky, iní ich bez výčitiek nechávajú stáť pri sporáku. Čo je správne?



Foto: Shutterstock

Kečup, horčica, arašidové maslo, pikantné omáčky alebo prepustené maslo… Patria do chladničky alebo v pohode môžu stáť na kuchynskej linke? Aká je pravda? Niekde uprostred.

Záleží to totiž od toho, ako rýchlo ich spotrebujete - či horčicu miniete za dva týždne alebo ju máte otvorenú aj pol roka. Na väčšine produktov výrobcovia uvádzajú aj spôsob uchovávania po ich otvorení.



Foto: Shutterstock

Arašidové maslo

Špajza je v poriadku, ale chladnička je lepšia. Arašidové maslo neobsahuje veľa vody, čo znamená, že je stabilné aj mimo chladničky. Avšak pozor – ak máte prírodné (natural) arašidové maslo, to sa rado oddeľuje (olej na povrchu) a chlad ho drží “pokope“. V chladničke tiež spomalíte žltnutie tukov – teda proces, pri ktorom začne maslo chutiť a voňať nie práve najlepšie.





ANKETA: Dávate otvorenú horčicu do chladničky?

65,3%



34,7%







Diskusia k článku










TOPlist