Herečka Zuzana Vačková:
Základom je nenakupovať nezdravé potraviny

Nora Krchňáková, TV Varecha, 10. apríla 2022     5 minút čítania

Obľúbená herečka, influencerka, moderátorka a dabérka Zuzka Vačková má stále dobrú náladu. Môže za to určite jej zdravý životný štýl, ktorým sa udržuje vo forme. Pravidelne cvičí, zdravo sa stravuje, chodí do prírody a dokonca sa otužuje. Okrem toho rada varí a pečie a nakrúca skvelé recepty na sociálne siete.



Usmievavá Zuzana Vačková v TV Varecha upiekla rýchly a chutný hrnčekový koláč s jabĺčkami.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Ste veľká fanúšička varenia a pečenia. Stíhate variť popri vašom pracovnom nasadení?

Niekedy je to náročnejšie a využívam služby reštaurácií. Ale aj tak som najradšej, keď si môžem jedlo pripraviť sama.

Vaše recepty sú hlavne zdravé, ale zároveň pestré. Kde čerpáte inšpiráciu na tieto dobroty?

Keď cestujem na zájazdy s divadlom, často pozerám na sociálne siete a rôzne recepty na internete a potom ich veľmi rada skúšam aj vo svojej kuchyni. Ale množstvo inšpirácií prichádza skrátka len tak, že uvidím v obchode niečo zaujímavé a skúsim z toho doma niečo vykúzliť.

Aké je vaše najobľúbenejšie jedlo?

Jedlá, ktoré doma pripravujem, sú väčšinou zeleninové a jednoduché. Ak si môžem vybrať niečo, čo má veľmi rada aj moja rodina, je to sviečkovica. Poctivá, kvalitná, z výborného mäska a s množstvom dobrej zeleniny

Trávite v kuchyni spoločný čas aj so svojou dcérou? Varíte a pečiete spolu?

Moja dcéra je v kuchyni ako doma. Niektoré špeciality dokonca ja ani variť nezvyknem, pretože ich väčšinou pripravuje iba ona. Napríklad rôzne druhy cestovín, v tom je absolútny špecialista. A banánový chlieb vie upiecť najlepší na svete.

Ste zaneprázdnená, a preto určite máte v rukáve mnoho tipov na rýchly a zdravý obed či večeru. Ktorý je váš najobľúbenejší?

Akúkoľvek zeleninu hodíte na cesnak, trošku to orestujete alebo prípadne podusíte, ak je to tvrdšia zelenina, ako napríklad mrkva alebo kapusta. Potom posypte dobrým syrom, pridajte čili – a dobrú chuť.

Ste propagátorka zdravého životného štýlu. Čo by ste odporučili fanúšikom, ktorí túžia mať lepšiu postavu?

Základom je podľa mňa nenakupovať nezdravé potraviny. Pretože to, čo si domov neprinesiete, to potom nemôžete zjesť. Takže v obchode treba myslieť na to, ako sa chcem stravovať.

Ako často a ako najradšej cvičíte?

Snažím sa trikrát do týždňa. Ale najšťastnejšia som, keď si môžem dať rýchlu prechádzku niekde v lese. Nedá sa to však dennodenne, ale tam, kde bývam, máme veľmi pekné prostredie, takže podmienky na tento šport mám naozaj výborné. Veľmi rada cvičím jogu a občas vybehnem do posilňovne.

Okrem cvičenia sa aj otužujete. Je ťažké ponoriť sa do ľadovej vody?

Nie je to úplne príjemné, ale príprava sa opäť začína doma. Keď o tom premýšľam a keď sa nastavujem v hlave. Potom stačí už len prekonať tých prvých pár nepríjemných sekúnd – a je to v suchu. Pretože ten príjemný pocit nastáva, keď sa skutočne prekonáte a vydržíte vo vode ten svoj časový úsek. Tie endorfíny sú úžasné.

V TV Varecha ste nám upiekli fantastický jednoduchý koláč. Máte rada sladké? Doprajete si ho?

Nemusím mať zákusky každý deň, ale nejaký dobrý domáci koláčik alebo ovocné poháre, to je niečo, čomu neodolám.

Ste herečka, moderátorka, influencerka. Na čom aktuálne pracujete?

Najviac času mi zaberá výroba videí na môj youtube. Moje rozhovory so známymi osobnosťami v rámci projektu zvedavá Zuzana majú veľký úspech. Rovnako veľa času venujem aj nakrúcaniu receptov na svoje sociálne siete. Teším sa, že mi množstvo ľudí píše, aké inšpiratívne pre nich tieto recepty sú. A, samozrejme, už hráme v divadlách, to znamená moje milované divadlo LA KOMIKA alebo aj predstavenie Klimaktérium, s ktorým chodíme na zájazdy. To mi robí veľkú radosť.

Pozrite si videorecept, ktorý Zuzana Vačková nakrútila v TV Varecha:






Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist