Andy Kraus
herec a humorista
Máme gril v záhrade rodinného domu, ale aj na chalupe. Na chalupe je to veľký stavaný murovaný gril „gazdovská kuchyňa“ s dvoma ohniskami a s rôznymi vymoženosťami. Najčastejšie robíme steaky, alebo pstruha, prípadne grilovanú zeleninu. V našej rodine mám tieto veci na starosti ja. K 40. narodeninám som dostal exkluzívnu súpravu grilovacieho náradia a pri tejto činnosti perfektne zrelaxujem. Grilujeme takmer každý víkend a baví ma jednak príprava rôznych marinád, do ktorých dávam mäso deň pred grilovačkou, aj samotné grilovanie. Mám už svoje know–how a za posledných niekoľko rokov sa nestalo, že by sa mi príprava grilovaného jedla nevydarila.
Pozri recepty so spôsobom úpravy grilovanie
Zora Czoborová
fitneska a úspešná podnikateľka
Grilujem veľmi rada, najradšej u nás na chate. Najlepšia grilovačka je samozrejme v lete, keď otvoríme vínnu pivnicu a počas dňa sa môžeme schladiť aj v bazéne. Grilujeme naozaj rôzne druhy jedál, či už je to kuracie mäso, klobásky, slaninka alebo grilovaná zelenina ako napríklad baklažány. O samotné grilovanie sa väčšinou starám sama a podľa mňa je grilovačka najlepší spôsob trávenia voľného času s priateľmi počas leta.
Martin Nikodým
moderátor
Ja osobne som veľký „grilmajster“ a fanúšik grilovania. Robím to rád, jedlá na grile mi chutia a grilujem vždy, keď je vonku pekne a máme nejaké stretnutie s rodinou alebo priateľmi. Grilujeme najmä kuracie mäso a zeleninu, napríklad baklažán, cukinu a paradajky. Niekedy si nakúpim aj čerstvé ryby a grilujem tie. A môj tip na skvelú grilovačku? Najmä dobrá nálada, tá je základ. To ostatné už podľa chuti.
Miro Jaroš
spevák
Grilujem väčšinou na záhrade u mojich známych. Najčastejšie grilujeme kuracie mäso, ktoré je vopred namarinované, a ktoré potom dopĺňame zdravými zeleninovými šalátmi. Takto príjemne dokážem stráviť aj celý letný deň, najmä, ak sa pritom dá kúpať aj v bazéne.
Tiež grilujeme rozne masá,ryby,zeleninu,najradšej cukinu s zaziky.Čo sa týka masa,hoci bravčové veľmi doma nepouživame na grilovanie máme radi chudšiu krkovičku.Tá keď sa naloži -no mňam!!!
Ale najdoležitejšie okrem gurmanskeho zážitku je aj posedenie s priateľmi pri dobrom vinku alebo pivku. Už aby tu bolo leto!!!!!!!!!
Jasné, ide o to posedieť, pokecať .....