Dodajú vôňu aj chuť:
5 najlepších byliniek, ktoré posunú vaše grilované dobroty o úroveň vyššie

Rastislav Krampl, šéfkuchár, 30. júla 2022     3 minúty čítania

Dokonalé pochúťky z grilovaného mäsa aj zo zeleniny najlepšie chutia posypané bylinkami. Navyše rozvoňajú priestor navôkol, uľahčia trávenie a pozdvihnú náladu. Poradíme vám, ako ich najlepšie kombinovať.

1. Tymian na ryby aj citrusy




Foto: Shutterstock

Táto bylinka je vhodná na tmavé druhy mäsa, králika a takisto na ryby, vrátane tých sladkovodných. Skvelú kombináciu tvorí s cesnakom a s maslom. Tymian neodmysliteľne patrí do väčšiny mediteránnych receptov. Bylinka má kvetinovú arómu a to ju predurčuje aj na kombinácie s ovocím a s citrusmi.





ANKETA: Používate pri grilovaní bylinky?

89,7%



10,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist