Do poslednej šupky:
9 výborných nápadov, ako doma využiť kôru z citrónov

Jana Klimanová, 17. apríla 2023     5 minút čítania

Vytlačili ste z citróna šťavu a kôra putovala rovno do odpadu? Chyba! Urobte si z nej korenie, čaj či talianske limoncello. A ešte oveľa viac...

1. Nastrúhaná kôra do koláčov aj na rezeň



Foto: Shutterstock

Kôru z citróna (len žltú časť) nastrúhajte na jemnom strúhadle. Môžete ju pridať do cesta na koláče a zákusky, alebo ňou ochutiť sladkú plnku. Osviežiť ňou môžete šaláty, dresingy, ale aj strúhanku na obaľovanie, taký kurací rezeň bude mať hneď iný šmrnc. Nastrúhaná kôra sa dá aj zamraziť a použiť, keď sa vám to bude hodiť.

V kuchyni je najvhodnejšie používať chemicky neošetrované bio citróny. Pred použitím každého citróna, či už z neho potrebujete len šťavu alebo chcete využiť aj kôru, je dôležité dôkladne ho umyť. Ako to urobiť čo najlepšie? Prečítajte si náš článok.





ANKETA: Využívate doma aj citrónovú kôru?

58,6%



41,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist