Už po desiaty raz sa v obciach a mestečkách tohto čarovného kraja uskutočnili Otvorené pivnice na sv. Urbana. Mali ste možnosť nazrieť a olízať malokarpatské moky v 152 vínnych pivniciach. Biele, ružové i červené vína ročníka 2015 nesklamali. Vinári ponúkali to najlepšie zo svojej ponuky.
Víno sa však nepilo „len tak“. V dobrej tretine pivníc ponúkali i kulinárske dobroty. Malokarpatské polievky, divinové i kozľacie guláše, pečené bravčové i hovädzie líčka, pečené kolená, kačice, zabíjačkové špeciality, údené ryby, jedlá na grile, kapustné strapačky, lokše, gergeny, osúchy, pagáčiky a chlebíky s nátierkami od výmyslu sveta. Oškvarkové, syrové, pažítkové, cibuľové, vínne, pečienkové, fazuľové, bryndzové...
Tie naposledy menované sa ponúkali len v modranskej pivnici č. 107. Každý rok ich „čuť–čuť“ zlepšujeme a sú z roka na rok lepšie. Ramu sme vymenili za české maslo, bryndzu používame liptovskú, mletú papriku dolnozemskú, červenú cibuľu poľskú a papriku kapiu taliansku. Cibuľu a papriku nakrájame na drobno a všetko dobre zamiešame, čiernym korením, soľou a horčicou dochutíme. Je to paráda, biely chlebík a internacionálna bryndzová nátierka. Takú neochutnáte nikde na svete...
Pána Malika chváli jeho prístup, slova a ľudskosť, on reklamu nepotrebuje.