Bábovka, lečo alebo hamburger? Cuketa na tisíc spôsobov

Redakcia Varecha.sk, 8. septembra 2020     2 minúty čítania

Keď zarodia, tak človek už veru nevie, čo s nimi. Neutrálna chuť cukety dáva tejto zelenine výhodu, že ju možno konzumovať naozaj na každý spôsob.

Foto: shutterstock.com

Cuketu môžete pridať do rôznych jedál, do cestovín, prívarku, či polievky. Hodí sa nielen do slaných, ale aj sladkých koláčov a dokonca z nej môžete urobiť aj džem. Tak s chuťou do toho, vyberte si, na čo máte chuť! Pre inšpiráciu ponúkame tip ako z nej pripraviť jednoduchý a zdravý "hamburger".

Okrem cukety potrebujete pečivo, najlepšie rožky nakrájané na kolieska. Na kolieska najkrájajte aj cuketu, nemusíte ju ani šúpať ani vyberať stred. V miske ich zmiešajte s troškou oleja, soli a byliniek na dochutenie – postačí oregano, ale vyberte si podľa chuti. Potom kolieska cukety krátko opečte na panvici alebo grile z oboch strán. Krátko pred dokončením položte na každé koliesko kúsok tvrdého syra a nechajte roztopiť. Hotovú cuketu so syrom vložte medzi kolieska pečiva, potrite najlepšie domácim kečupom a ešte teplé konzumujte.

Viac inšpirácií čo pripraviť z cukety nájdete V TOMTO ČLÁNKU NA PORTÁLI AHOJMAMA.SK.

Diskusia k článku







TOPlist