Foto: Shutterstock
Šišky patria k fašiangom ako perníky k Vianociam. Na rozdiel od perníkov sú však najlepšie, keď sú úplne čerstvé. Pochutiť na nich sa dá aj na druhý deň, ale iba ak ich správne uskladníte. Ako?
Na pár dní bez vzduchu
V prvom rade, treba šišky zabaliť vzduchotesne, pretože to, že sú na ďalší deň tvrdé, spôsobuje prístup vzduchu. Najlepšie je vložiť ich napríklad do vrecúška určeného na mrazenie potravín a všetok vzduch odtiaľ čo najlepšie vytlačiť.Potom ich dať do krabice, či už papierovej alebo plastovej, a odložiť do potravinovej skrine. Takto šišky vydržia chutné dva dni.
Ak chcete mať šišky po vytiahnutí ako čerstvé, tak ich položte na tanier a dajte na 8-10 sekúnd do mikrovlnnej rúry – pri strednom výkone. Nie na dlhšie, lebo stvrdnú.
Foto: Shutterstock
Na dlhšie do mrazničky
Ak máte šišiek toľko, že sa do dvoch dní nezjedia, je správnym miestom na ich uskladnenie mraznička. Tam ich môžete mať niekoľko týždňov.Treba ich vložiť do plastového vrecka vedľa seba tak, aby sa nedotýkali a nezlepili sa. Zlepeniu môžete zabrániť aj tak, že jednotlivé šišky oddelíte kúskami papiera na pečenie.
Keď budete mať na šišky chuť, tak ich z mrazničky vyberte – mali by sa rozmrazovať ešte zabalené pri izbovej teplote, nie v chladničke, ani v rúre. Potom ich pred podávaním stačí už len pocukrovať.
Prípadne môžete už úplne rozmrazené šišky vybrať z vrecka a dať ich ohriať na pár sekúnd (8-10) do mikrovlnnej rúry.
Diskusia k článku