
Kôprová omáčka so zelerovými fašírkami a s bezlepkovou knedľou
Slovenská či česká klasika nás nikdy neomrzí. A tou je aj kôprová omáčka. My sme si jej dnes navarili plný hrniec....

Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.

Čučoriedkový koláč so želé
Lahodný, krásne farebný a plný ovocia, taký je náš čučoriedkový koláč so želé. Jeho...

Nátierka z pečeného baklažánu a kapie
Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé...

Šalát - nátierka z Poľska
Priateľka z Ukrajiny žila 9 rokov v Poľsku a tam je vraj takéto jedlo úplne bežné, len ona to spravila nahrubšie, pokrájané ako šalát a ja to tu prezentujem postrúhané najemno ako nátierku....

Farebný šalát s pečenou zeleninou
Ak by ste chceli tento šalát naozaj sýty, môžete doň pridať strukoviny, quinou či pohánku,...

Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou
Veľmi jednoduché na prípravu a skvelé na ten posledný deň pred nákupom na spotrebovanie akejkoľvek zeleniny....

Rozprávkové želé cukríky s čokoládovou polevou
Najlepší recept na domáce želé cukríky, ktoré sú lahodné ako rozprávka....

Teplý zeleninový šalát s baby brokolicou a so zemiakmi
Výhodou tohto zeleninového šalátu je to, že je vhodný na servírovanie v teplom, aj v...

Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom
Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...

Plnené žemle podľa Maroša Molnára
Tip známeho trénera na plnohodnotné jedlo, ktoré v sebe spája sacharidy, bielkoviny, antioxidanty aj...

Šalát z koreňovej zeleniny
Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

Sterilizovaná cvikla
Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....

Pastinákový krém s česnekem a pastinákovými chipsy
Do hrnce dáme olej a lžičku másla, rozehřejeme. Přidáme nakrájený česnek, opečeme, přidáme...

Zelená fazuľka s restovanými paradajkami
Sú zdravé, hodia sa ku grilovanému mäsu, aj ku steaku.

Zelerová polievka so syrovými krekrami podľa Zuzany Hakovej
Ochutnajte krémovú zelerovú polievku so mozzarellovými krekrami v podaní slovenskej módnej návrhárky Zuzany Hakovej.

Dulové želé v mliečnej čokoláde
Duly zabalíme do alobalu a pečieme pri 150 °C asi hodinu domäkka.

Marhuľový sen
Jemný korpus, tvarohovo-pudingová plnka, ovocie a želé, to je svieži zákusok na horúce letné...

Rizoto so sumčekom
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou
Na jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky minestrone....

Funky bulgur šalát podľa kapely Funkiez
Tento šalát je stelesnením leta, radosti a energie. Hýri farbami, chuťami a zvládne ho aj začiatočník....

Huspenina s praženou kožou a nakladanou zeleninou
Všetko mäso spolu s kožami dobre poumývame a očistíme od štetín, spolu s očistenou koreňovou zeleninou, ...

Tekvicový guláš
Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ...

Zeleninové muffiny podľa Natálie Wallachovej
V tomto recepte vám body fitness Natália Wallachová, Missis Slovenskej republiky v roku 1999 a majsterka...

Zeleninový koláč
Vhodné jedlo pri diéte. Nielen pri redukčnej, ale aj pri alergii, intolerancii, precitlivenosti...

Čínska kukuricová polievka s vajíčkom
S prípravou tejto polievky pomôže Luli Chef - osobný kuchár, ktorý navarí presne 1 porciu (350...

Kimchi placičky podle spořílka
Jak asi všichni víte, nesnáším plýtvání a co mohu zpracuji....

Pesto quinoa so zeleninou
Nakrájanú cibuľu, papriku a fenikel opražíme na oleji niekoľko minút.

Šalát s údenými kačacími prsičkami
Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme, osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme do panvice...