
Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla)
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam...

Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...

Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)

Oreo poháriky s višňami
Sušienky rozdrvíme v sekáčiku (len tmavú časť) a pridáme roztopené maslo. Zmes rovnomerne rozdelíme do pohárov....

Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami
Mungo klíčky sú potravinou bohatou na vitamíny, minerály aj vlákninu. V našich končinách nie sú...

Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...

Zeleninový rogan josh
Rogan josh je pokrm pochádzajúci z oblasti Kašmíru, tradične pripravovaný s jahňacím mäsom....

Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku
Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to....

Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou
Z jedného hrnca lahôdka pre celú rodinu - určite si pochutíte a vyhnete sa hádkam, kto...

Brokolicový „kuskus“ s pečenou zeleninou a kozím syrom
K horúcej rozmixovanej brokolici pokvapkanej výrazným dresingom sa hodí medová zeleninka. A ešte svieži syr, ...

Grilovaná zelenina s avokádovým dressingom
Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme ochuteným repkovým olejom.

Zemiakový šalát s blanšírovaným zelerom
Bramborový salát s blanšírovaným celerem. Svěží, výborný salát....

Francúzska šošovica so šalátovými zemiakmi
Do hrnca dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak restujeme pár minút.

Kuskusový šalát s fetou, červenou repou a so špenátom
Kuskus pripravíme podľa pokynov na obale, necháme trošku vychladnúť a premiešame vidličkou.

Zeleninová triešť – Smoothie mixtúra
Majster „N“ a jeho „Žabí sliz“, tak to bolo prvé, čo mi napadlo pri pohľade...

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Losos s bylinkovou krustou podávaný s restovanou zeleninou
Rýchlo, moderne a zdravo. Dnes sme v našom štúdiu pripravili šťavnatého a voňavého lososa s...

Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.

Grilovaný kebab bez mäsa
Týmto môžeš, milý čitateľ, vyvrátiť fámy, že vegetariánska grilovačka je nuda 😀

Vegetariánsky hrniec z apartmánu 408
Nuž priznávam, že v našej rodine, po meči aj po praslici, sme predveľkonočné pôstne dni neriešili špeciálnou zostavou jedál....

Džuveč na piatok
Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....

Fazuľové struky s jamón serrano
Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze...

Ryžový šalát
Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...

Zavárané v rúre pečené paradajky
Tento recept som našla pred rokmi na internete a vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej realizácii ho odvtedy...

Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou
Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.

Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú...