prazdny

Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami

Večera

V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! ...

prazdny

Údené rebierka s kyslou kapustou a klobásou

Bravčové mäso

Pôvodne som chcel robiť koložvársku kapustu, ale spomenul som si z detstva na podobný recept ako...

prazdny

Pečená žltá cuketa s jogurtovým dipom

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na pečenú a nakorenenú domácu žltú cuketu odrody tekvica cuketa Paladin F1.

prazdny

Pomaly pečená kačka na jablkách

Hlavné jedlá

Na tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná....

prazdny

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky

Večera

Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

prazdny

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou

Bezmäsité jedlá

Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať...

prazdny

Perlička s hubovou plnkou

Hlavné jedlá

Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...

prazdny

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou

Kuracie mäso

Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

prazdny

Zapekaný cesnakový chlieb

Bezmäsité jedlá

Cesnak pripravíme tak, že hornú časť hlavičiek odrežeme, dáme na alobal, polejeme trochou olivového...

prazdny

Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou

Hlavné jedlá

Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok....

prazdny

Plnené pečené jabĺčka s marcipánom

Dezerty

Využite naše obľúbené ovocie počas zimných dní aj do chutného voňavého dezertu....

prazdny

Pečené jablká s bylinkovou plnkou

Večera

Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu....

prazdny

Kačacie stehná na kyslej kapuste

Hlavné jedlá

Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

prazdny

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami

Bravčové mäso

Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

prazdny

Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa

Hovädzie mäso

Surová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká....

prazdny

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom

Bezmäsité jedlá

Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

prazdny

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou

Hlavné jedlá

Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

prazdny

Kuracie stehná s pečeným ružičkovým kelom

Kuracie mäso

Variant spočíva v prílohe a nie v mäse....