prazdny

Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.

prazdny

Kachní roláda plněná kysaným zelím

Hlavné jedlá

Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů a osolíme, opepříme, posypeme zázvorem.

prazdny

Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou

Kuracie mäso

Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias...

prazdny

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

Hlavné jedlá

Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich...

prazdny

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

prazdny

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi

Hlavné jedlá

Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....

prazdny

Bravčová panenka s tmavými ringlotami

Bravčové mäso

Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....

prazdny

Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami

Hlavné jedlá

Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v...

prazdny

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou

Hlavné jedlá

Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie...

prazdny

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke

Hlavné jedlá

Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...

prazdny

Plnený morčací závin delikates

Hlavné jedlá

Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na...

prazdny

Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.

prazdny

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

Hlavné jedlá

Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

prazdny

Cozido - špecialita z Azorských ostrovov

Hovädzie mäso

Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

prazdny

Pečená ryža s mäsovými guľkami

Hlavné jedlá

Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné....

prazdny

Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré

Hlavné jedlá

Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do...

prazdny

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou

Hlavné jedlá

Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

prazdny

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi

Hlavné jedlá

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.

prazdny

Jahňací hrebienok so zeleninou na víne

Hlavné jedlá

Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Potom...

prazdny

Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré

Kuracie mäso

Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ...

prazdny

Tournedos s maslovou zeleninou

Hovädzie mäso

Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

prazdny

Ovčie rebro s tekvicovou penou

Hlavné jedlá

Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....