V piatkovej Vareche (tlačená verzia v Pravde 7.12) ma zaujal
recept na strane 14 Grilážové domino, lebo grilážky robievam,
tak so čitala tento postup a v rozpise surovín som našla že "70g
vajec", stretli ste sa už s gramážou pri vajciach? Ja zatiaľ iba na
kusy a ako sa váži vajíčko? v celku, alebo rozbité,,,,nieje to
nejaká chyba?
.A zistis,ze ak pouzijes na ten recetp 1ks vajca triedy "L" si v intervale 63-73 g,co je dostatocna presnost v kuchyni.Nekonstruujes predsa atomovu bombu.
Rennatte sa pýta: ako sa váži vajíčko? v celku, alebo rozbité,...
Ja by som povedal nijako, ani keď ide o začínajuceho kuchára amatéra. (Rozdiel v hmotnosti by mohol byť zauímavý, ak by sme použili aspoň 20 vajec. A pri hrnčekových receptoch je to ako? My máme porcelánové hrnčeky od 1,8 do 2,4 dcl. A čo ak je v recepte 1hrnček a 1 vajíčko?)
A kto nevie variť/piecť tomu váženie vajíčka nepomôže. Veru tak.
www.masterchef.com.au/recipes/zumbo-v8-cake.htm...
A tu som zostala PAF, jak sviňa po prvej rane, - a vím ci já dzifča f tej rýchlosci povedzet? No a máme problém. Ak chceme dobré pusinky napiecť, tak by sme mali recept dodržať, lebo ak nie, budú to také papule, ako som hen pred troma rokáma napiekla, ako keď sa krave zíva. Tak pán Rajnica - nemhnevaj ma s tou tvojou poznámkou. Renatte,viem, že aj ty máš taký problém, lebo ako ťa poznám, na to vemte jed - že ja ju poznám - pečenie nie je pre teba španielska dedina!!! Tak sa neokúňaj a šupni sem aj ty nejaký ten tvoj dobrý recept!
Pritom nevedia, alebo si neuvedomuju, ze pri trepani bieok pri 4 vajickach im bude chybat strata 1 cely bielok.
V dnesnej dobe /aspon tu/ su vajicka take rozdielne velkostou, ze je tazko sa spoliehat na ne a preto sa viacej u pastry chefs pouziva cista gramaz.
1000 bodov !!!!
pekny den