prazdny

Treska s bylinkami

Hlavné jedlá

Filety nakrájame na kúsky veľké asi 5 cm. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame ho so...

prazdny

Feniklovo– uhorkový šalát s údeným pstruhom

Hlavné jedlá

Šalátové uhorky a fenikel pozdĺžne nastrúhame na čo najtenšie plátky. Nožom poodkrajujeme kôru z pomaranča a...

prazdny

Ryba s cesnakovou omáčkou

Hlavné jedlá

Každý kus filé prekrojíme pozdĺžne napoly a poutierame dosucha papierovými utierkami. Do malej misky preosejeme...

prazdny

Ryba s rajčiakovou omáčkou

Hlavné jedlá

Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

prazdny

Ryba s mandľami

Hlavné jedlá

Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...

prazdny

Ryba na grécky spôsob

Hlavné jedlá

Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby...

prazdny

Filety zapekané s paradajkami

Hlavné jedlá

Ryby – filety najprv marinujeme aspoň hodinu v šťave z citróna, posypeme ich korením, môžeme...

prazdny

Pečené filé

Hlavné jedlá

Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

prazdny

Losos na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...

prazdny

Tagliatelle s lesnými hubami

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Jarnú cibuľku, huby, sušené paradajky a cesnak orestujeme na olivovom...

prazdny

Varený losos s kôprovým dressingom

Hlavné jedlá

Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...

prazdny

Mexická ryža

Bravčové mäso

Na panvici rozohrejeme olej, urestujeme na ňom cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso, čili,...

prazdny

Teľacie medailóniky na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...

prazdny

Teľacie ragú so špargľou

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...

prazdny

Pečená cvikla s morčacím mäsom

Hlavné jedlá

Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....

prazdny

Zeleninové morčacie prsia so zeleninou

Hlavné jedlá

Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

prazdny

Ľahká kuracina na póre

Kuracie mäso

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a opražíme na troche oleja. Umytý pór nakrájame na kolieska...

prazdny

Kuracie prsia s brokolicou

Kuracie mäso

Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na...

prazdny

Lasagne s kuracím mäsom a brokolicou

Kuracie mäso

Ružičky brokolice uvaríme na pare 4 – 5 minút. Nakrájané kocky kuracieho mäsa osmažíme na olivovom...

prazdny

Kurča so zelenou omáčkou

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...

prazdny

Kuracie prsia na provensalskom korení

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a...

prazdny

Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom

Hlavné jedlá

Jahňacie kotlety naplátkujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán na...

prazdny

Zeleninové kuracie prsia s tofu

Kuracie mäso

Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...

prazdny

Kuracie prsia na taliansky spôsob

Kuracie mäso

V miske zmiešame syr cottage s prelisovaným cesnakom a nakrájanými sušenými paradajkami. Pridáme oregano, bazalku a...

prazdny

Kuracie mäso s bielou fazuľou

Kuracie mäso

V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...

prazdny

Dusené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Kuracie mäso

Umyté mäso nakrájame na rezance, pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, vegetu a mleté čierne korenie....

prazdny

Opekaný zubáč s teplým šalátom

Hlavné jedlá

Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

prazdny

Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou

Dezerty

Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor, soľ,...

prazdny

Salašské bryndzové pirohy

Bezmäsité jedlá

Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.

prazdny

Salašská špecialita – hovädzí guľáš

Hovädzie mäso

Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky

prazdny

Šošovicový prívarok

Bezmäsité jedlá

Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Potom ju dáme do hrnca aj s vodou,...

prazdny

Sedliacke zemiaky

Bravčové mäso

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na kolieska.

prazdny

Zemiaky na kyslo

Bezmäsité jedlá

Menšie zemiaky uvaríme v šupe a pokrájame na kolieska.

prazdny

Zemiaky s tvarohom

Bezmäsité jedlá

Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode domäkka, spolu s rascou.

prazdny

Spišské zemiaky

Bezmäsité jedlá

Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....

prazdny

Sedliacke rebierko

Bravčové mäso

Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.