Kuracie mäso s bielou fazuľou

redakcia - fotkaredakcia, 23. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8-12 ks
2 PL
1 ks
1-2 strúčiky
1 KL
300 ml
450 ml
400 g




Postup

  1. 1

    V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme z každej strany dohneda. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prepasírovaný cesnak, sušený tymian a smažíme 2 minúty.

  2. 2

    Prilejeme víno a vodu alebo hydinový vývar. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Uvedieme do varu a na miernom ohni varíme 20 minút alebo dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Pridáme precedenú fazuľu a prehrejeme ju.

  3. 3

    Kuracie stehná s fazuľou servírujeme posypané nahrubo posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia