Šošovicový prívarok

redakciaRedakcia, recept pridal: 22. augusta 2009 11:57Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Potom ju dáme do hrnca aj s vodou, v ktorej bola namočená, pridáme bobkový list (nesolíme, abysa rýchlejšie uvarila), prikryjeme a varíme na miernom ohni domäkka, asi 15–20 minút.

2

Očistíme zemiaky, pokrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode.

3

Z oleja a múky spravíme zápražku, odstavíme, môžeme do nej pridať mlieko alebo smotanu a poriadne premiešame, aby sa nevytvorili hrudky.

4

Potom ju pridáme k šošovici, rozmiešame, osolíme a varíme 5–10 minút. Potom pridáme uvarené zemiaky a ak treba, ešte dolejeme mliekom a okyslíme octom.

5

Šošovicový prívarok podávame s údeným vareným mäsom, párkom alebo volským okom a chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    prezyvka, 3. decembra 2009 o 13:54
    vyborne !!!ale aj s udenym!!!!!!!!


  • Vymazať

    stanuska65, 4. októbra 2010 o 16:44
    milujem ten privarok !!!! vybornyyyy :)


  • Vymazať

    jankinka, 8. apríla 2011 o 13:22
    Tak toto vyzera dobre a rychle. Idem to vyskusat.


  • Vymazať

    dadulinka, 23. októbra 2012 o 11:57
    výborné,jednoduché,mňam mňam :-))


  • Vymazať

    petosmeto, 21. septembra 2013 o 12:17
    Dakujem za recept.
    Ale ten piaty bod je cesta do nemocnice. :-)
    Ja si k tomu dam len zeleninku, popripade bielu ryzu.
    A kvoli bielkovinovej kompletnosti je dobre pridat celozrnnu obilovinu.
    Ak sa jej ale prida vela, uz to nieje delena strava, tak preto je najlepsie pridat klicene obiloviny v pomere 1:4 k sosovici.

    Este k namacaniu, 2 hodiny su malo.
    Ma sa namacat 7 hodin v teplej vode a idealne je aj pridat trochu vinneho octu a citronovej stavy, enzym fytaza tak potom lepsie pracuje. Pri 60 stupnoch, kyslom pH 5.5 pracuje tak dobre, ze odbura rovnake mnozstvo fytickej kyseliny za 3 hodiny, ako pri 18 hodinovom namacani v studenej vode.
    Strukovina sa tak stava konecne stravitelnou, plna prospesnych mineralov. Sosovica je asi najlepsie stravitelna strukovina.

    Pre viac info, co hrozi pri nespravnom namacani a nedostatocnom odburani anti-nutrientov:
    » paleoparents.com/featured/how-do-grains-legumes-and-dair...

    » paleoparents.com/featured/how-do-grains-legumes-and-dair...

    » www.healingnaturallybybee.com/articles/foods18.php...


  • Vymazať

    petosmeto, 21. septembra 2013 o 13:48
    Aha, a tu vodu, v ktorej je namocena strukovina, rozhodne vyliat, preplachnut to a na varenie pouzit novu. Vyplavuju sa do nej totiz inhibitory enzymov, ktore potom narusuju travenie a zatazuju pankreas. Preto sa namacalo, aby sa odstranili a jedlo bolo lahsie stravitelne, cize tu vodu treba vyliat.


  • Vymazať

    fitzuzka, 21. marca 2014 o 16:49
    To mäso si aj ja už odpúštam lepšie mi potom trávi , väčšinou sa dáva údené alebo klbáska ...ja ked mäso tak kuracie ..

    to o tej vode som nevedela , ja že sa dáva šošovica aby zmäkla
    inak čo som sa dočítala na internete je to nedocená potravina
    pomáha schudnút alebo naopak nabrať svaly a obsahuje kopu energie a vitamínov
    » zabavicka.sk/brucho/sosovica-energia-pre-zdrave-chud...


    a sem tam ujde prdík :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist