Šošovicový prívarok

redakciaRedakcia, Bratislava, 22. augusta 2009 11:57
Ďalšie jeho recepty »

Suroviny

200-250 g
2 ks
2 ks
2-3 PL
2-3 PL
300 ml
100-200 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Potom ju dáme do hrnca aj s vodou, v ktorej bola namočená, pridáme bobkový list (nesolíme, abysa rýchlejšie uvarila), prikryjeme a varíme na miernom ohni domäkka, asi 15–20 minút.

  2. 2

    Očistíme zemiaky, pokrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode.

  3. 3

    Z oleja a múky spravíme zápražku, odstavíme, môžeme do nej pridať mlieko alebo smotanu a poriadne premiešame, aby sa nevytvorili hrudky.

  4. 4

    Potom ju pridáme k šošovici, rozmiešame, osolíme a varíme 5–10 minút. Potom pridáme uvarené zemiaky a ak treba, ešte dolejeme mliekom a okyslíme octom.

  5. 5

    Šošovicový prívarok podávame s údeným vareným mäsom, párkom alebo volským okom a chlebom.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist