Zapekané kuracie prsia na sladko
Ďalšia kombinácia jedla, ktoré je u nás veľmi obľúbené. :)
Slovenská zbojnícka pečienka v pekáči
Vkladám recept na túto obľúbenú slovenskú špecialitu s mnohými obmenami. Na osobu počítame 200 g mäsa,...
Granatiersky pochod zo semoliny
Kto by nepoznal granatiersky pochod, nazývaný tiež granatier marsch, granadýr, zemiakové fliačky... stará osvedčená...
Husacie prsia s pečenými jablkami
Tento recept mám zo Slovenského Grobu už viac rokov, trošku som ho upravila na mestské podmienky...
Pečené morčacie stehno s bylinkami
Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa...
Rajčinová kapusta
Jedávali sme to s párkom, či klobásou. Tu na vareche som sa naučila podávať ju...
Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela
Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa...
Rožky s masťou II.
Zaujal ma recept na rožky od pani Milky Ragánovej. Vyskúšala som ho. Ja som...
Hrnčekové knedle s chlebom
Knedlíky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné. Hrnčeky som vymazala maslom. Do misy som...
Zdravé linecké koláčiky
Všetky suroviny dobre zmiešame a vypracujeme si hladké cesto. Ja som dala cesto na celú noc...
Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta
Briošky samotné sú úžasné pečivo. Ked už na sladko, rozhodla som sa naplniť Nutelou, ...
Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou
Dnes je Roš ha šana - židovský Nový rok 5773, ktorý sa počíta od narodenia praotca...
Majonézový a cibuľový šalát
Robila som naraz dva šaláty. Jeden majonézový a druhý cibuľový. Nie každý má rád majonézu....
Marhuľový lekvár
Marhuľový lekvár mi nikdy nesmie v špajzi chýbať. Máme ho radi na maslový chlieb , ...
Škoricové osie hniezda, ktoré kysnú slimačím tempom
Našla som veľmi zaujímavý recept, čo do surovín i čo do prípravy. Vyskúšala som, ...
Tuniakové špagety
Tento recept ma naučil kamarát a ja som sa do tohto jedla tak zamilovala, že si...
Koláč z bielkov a sušeného ovocia
V detstve ma v nedeľu ráno budila vôňa maminých koláčov... Dnes je nedeľa a ja som...
Využitie zeleniny z polievky
Vždy keď sa doma varila slepačia alebo kuracia polievka tak hneď po jej scedení sme už aj...
Pečené plnené paradajky
Paradajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke. Plnené ich robím vždy na...
Mždara zo Sýrie - ryža so šošovicou
Tento recept mám vo svojej zbierke ešte od mamičky môjho arabského priateľa z mladosti zo Sýrie, ...
Lodivod dunajský
Jedna z verzií ´námorníckeho mäsa´ ako mi odporúčala kolegyňa. Veľmi sýte. Skúste. :-)
Marinovaná červená kapusta k pečenému mäsu
Približne pred rokom sa mi dostal do rúk tento menej známy recep na červenú kapustu, vyskúšala...
Pečená plnená paprika
Máme radi pečenú zeleninu rôzne plnenú, dnes som sa rozhodla pre papriku. Plnila som ju...
Naše SLOVENSKÉ
Ešte neviete čo ? Pomaličky sa to dozviete . A zaujímalo by ma či je to...
Čína z kuracieho mäsa - rýchly recept
komplet obed do pol hodiny. Tak sa mi to páči. Rýchlo a chutne. Samozrejme, druh mäsa sa...
Mandarínková narodeninová torta
Táto tortička vznikla kombináciou rôznych receptov. Je osviežujúca a naozaj vždy sa podarí, takže je...
Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...
Vajnorský osúch
Ide o miestnu "špecialitu" z Vajnor (dnes miestna časť Bratislavy), oblížete si všetky prsty :-).
Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/
Mala som viac mladého kalerábu i mladej koreňovej zeleniny. Kaleráb robím na rôzne spôsoby, ale...