Želatínový koláč (fotorecept)

Želatínový koláč (fotorecept)
zuzickaaa1Zuzickaaa1, recept pridal: 8. marca 2011 14:09Ďalšie jeho recepty

Veľmi ľahké a chutné piškótové cesto:)

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
25
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny potrebné na super koláčik:)
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Štyri žĺtka vymiešame s vanilkovým a s kryštálovým cukrom na hustú hmotu. Bielká vyšľaháme na sneh.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Primiešame ďalšie suroviny a všetko spolu dobre premiešame.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Vylejeme do múkou vysypanej tortovej formy a necháme piecť cca 20min.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

Necháme vychladnúť.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

Potom natrieme marhuľovým džemom. Ak máme čas, tak cesto môžeme prekrojiť na dva pláty a natrieť džem aj tam.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 6

7

Poukladáme broskyne. Ja som broskyne posypala ozdobami, aby to v želatine vyzeralo krajšie.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 7

8

Uvaríme želatinu a necháme ju poriadne vychladnúť. Ak by bola teplá, tak sa voda vyparí do cesta a koláč bude mokrý.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 8

9

Nalejeme do formy a necháme 24h. stuhnúť. Dobrú chuť:)
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 8. marca 2011 o 14:35
    Pekný...a určite aj dobrý...


  • dorisa, 8. marca 2011 o 14:50
    Krasny koláčik,želatinu aj ja mám velmi rada+ ta piškota a ovocie= nemá chybu.


  • zuzickaaa1, 8. marca 2011 o 14:59
    Ďakujem:) jedna z mojich TOP kombinácií.


  • petravoska, 8. marca 2011 o 17:17
    vyzera super a urcite tak aj chuti. ja mam velmi rada zelatinu...


  • tasnim, 8. marca 2011 o 17:31
    vyzera to super, len ked ja sa so zelatinou uz bojim robit..mne sa stale vpije do kolace ;( ..a ked ju necham vychladnut tak zasa taka hrudkovata uz je na kolaci a nie taka krasna rovnucka ako vasa fnuuuk...


  • vavan, 8. marca 2011 o 20:29
    Z tohto cesta robievam bábovku len dávam výberovú múku,môžem potvrdiť je vynikajúce


  • bejda7, 8. marca 2011 o 22:47
    Tortička je pekná,aj ja v poslednom čase používam dosť želé..:))


  • gabrela, 9. marca 2011 o 10:12
    super TORTA


  • jeka, 9. marca 2011 o 13:55
    Vravím mňam...


  • zuzickaaa1, 9. marca 2011 o 15:41
    Dakujem Vam pekne:)
    @tasmin bohuzial, neviem ti poradit, ale zalozila som diskusiu, tak snad sa tam dozvieme, co je vo veci:)


  • olga42, 9. marca 2011 o 17:22
    Želatinu treba zohriať do bodu varu.Potom ju odstaviť zo sporáka a miešať.Keď začne trochu hustnúť,vtedy poliať koláč.Či je želatina už dosť hustá,zistím tak,že kvapnem z nej na tanierik a keď kvapka sa nerozlieva,vtedy treba ňou rýchlo poliať koláč.A postupovať presne podľa návodu na sáčku.


  • cica2, 9. marca 2011 o 19:51
    nádhernééééé, si šikuľka!!!


  • valeri, 9. marca 2011 o 22:54
    Výborný koláčik.


  • zuzickaaa1, 10. marca 2011 o 10:16
    Dakujem, snazila som sa:)


  • tasnim, 12. marca 2011 o 12:40
    dakujem zuzickaaa1, dakujem olga42


  • mirabela, 7. apríla 2011 o 18:44
    aj ja vyskušam vyzera lakavo


  • stanco, 5. apríla 2013 o 13:52
    no neviem,24hod tuhnut ..to asi nevydrzi :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist