Želatínový koláč (fotorecept)

Želatínový koláč (fotorecept)
zuzickaaa1Zuzickaaa1, recept pridal: 8. marca 2011 14:09Ďalšie jeho recepty

Veľmi ľahké a chutné piškótové cesto:)

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
25
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny potrebné na super koláčik:)
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Štyri žĺtka vymiešame s vanilkovým a s kryštálovým cukrom na hustú hmotu. Bielká vyšľaháme na sneh.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Primiešame ďalšie suroviny a všetko spolu dobre premiešame.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Vylejeme do múkou vysypanej tortovej formy a necháme piecť cca 20min.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

Necháme vychladnúť.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

Potom natrieme marhuľovým džemom. Ak máme čas, tak cesto môžeme prekrojiť na dva pláty a natrieť džem aj tam.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 6

7

Poukladáme broskyne. Ja som broskyne posypala ozdobami, aby to v želatine vyzeralo krajšie.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 7

8

Uvaríme želatinu a necháme ju poriadne vychladnúť. Ak by bola teplá, tak sa voda vyparí do cesta a koláč bude mokrý.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 8

9

Nalejeme do formy a necháme 24h. stuhnúť. Dobrú chuť:)
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 8. marca 2011 o 14:35
    Pekný...a určite aj dobrý...


  • dorisa, 8. marca 2011 o 14:50
    Krasny koláčik,želatinu aj ja mám velmi rada+ ta piškota a ovocie= nemá chybu.


  • zuzickaaa1, 8. marca 2011 o 14:59
    Ďakujem:) jedna z mojich TOP kombinácií.


  • petravoska, 8. marca 2011 o 17:17
    vyzera super a urcite tak aj chuti. ja mam velmi rada zelatinu...


  • tasnim, 8. marca 2011 o 17:31
    vyzera to super, len ked ja sa so zelatinou uz bojim robit..mne sa stale vpije do kolace ;( ..a ked ju necham vychladnut tak zasa taka hrudkovata uz je na kolaci a nie taka krasna rovnucka ako vasa fnuuuk...


  • vavan, 8. marca 2011 o 20:29
    Z tohto cesta robievam bábovku len dávam výberovú múku,môžem potvrdiť je vynikajúce


  • bejda7, 8. marca 2011 o 22:47
    Tortička je pekná,aj ja v poslednom čase používam dosť želé..:))


  • gabrela, 9. marca 2011 o 10:12
    super TORTA


  • jeka, 9. marca 2011 o 13:55
    Vravím mňam...


  • zuzickaaa1, 9. marca 2011 o 15:41
    Dakujem Vam pekne:)
    @tasmin bohuzial, neviem ti poradit, ale zalozila som diskusiu, tak snad sa tam dozvieme, co je vo veci:)


  • olga42, 9. marca 2011 o 17:22
    Želatinu treba zohriať do bodu varu.Potom ju odstaviť zo sporáka a miešať.Keď začne trochu hustnúť,vtedy poliať koláč.Či je želatina už dosť hustá,zistím tak,že kvapnem z nej na tanierik a keď kvapka sa nerozlieva,vtedy treba ňou rýchlo poliať koláč.A postupovať presne podľa návodu na sáčku.


  • cica2, 9. marca 2011 o 19:51
    nádhernééééé, si šikuľka!!!


  • valeri, 9. marca 2011 o 22:54
    Výborný koláčik.


  • zuzickaaa1, 10. marca 2011 o 10:16
    Dakujem, snazila som sa:)


  • tasnim, 12. marca 2011 o 12:40
    dakujem zuzickaaa1, dakujem olga42


  • mirabela, 7. apríla 2011 o 18:44
    aj ja vyskušam vyzera lakavo


  • stanco, 5. apríla 2013 o 13:52
    no neviem,24hod tuhnut ..to asi nevydrzi :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist