Želatínový koláč (fotorecept)

Želatínový koláč (fotorecept)
zuzickaaa1Zuzickaaa1, recept pridal: 8. marca 2011 14:09Ďalšie jeho recepty

Veľmi ľahké a chutné piškótové cesto:)

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
25
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

Suroviny potrebné na super koláčik:)
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 1

Štyri žĺtka vymiešame s vanilkovým a s kryštálovým cukrom na hustú hmotu. Bielká vyšľaháme na sneh.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 2

Primiešame ďalšie suroviny a všetko spolu dobre premiešame.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 3

Vylejeme do múkou vysypanej tortovej formy a necháme piecť cca 20min.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Necháme vychladnúť.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Potom natrieme marhuľovým džemom. Ak máme čas, tak cesto môžeme prekrojiť na dva pláty a natrieť džem aj tam.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Poukladáme broskyne. Ja som broskyne posypala ozdobami, aby to v želatine vyzeralo krajšie.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Uvaríme želatinu a necháme ju poriadne vychladnúť. Ak by bola teplá, tak sa voda vyparí do cesta a koláč bude mokrý.
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 8

Nalejeme do formy a necháme 24h. stuhnúť. Dobrú chuť:)
Želatínový koláč (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

17 komentárov k receptu
  • ancicka, 8. marca 2011 o 14:35
    Pekný...a určite aj dobrý...


  • dorisa, 8. marca 2011 o 14:50
    Krasny koláčik,želatinu aj ja mám velmi rada+ ta piškota a ovocie= nemá chybu.


  • zuzickaaa1, 8. marca 2011 o 14:59
    Ďakujem:) jedna z mojich TOP kombinácií.


  • petravoska, 8. marca 2011 o 17:17
    vyzera super a urcite tak aj chuti. ja mam velmi rada zelatinu...


  • tasnim, 8. marca 2011 o 17:31
    vyzera to super, len ked ja sa so zelatinou uz bojim robit..mne sa stale vpije do kolace ;( ..a ked ju necham vychladnut tak zasa taka hrudkovata uz je na kolaci a nie taka krasna rovnucka ako vasa fnuuuk...


  • vavan, 8. marca 2011 o 20:29
    Z tohto cesta robievam bábovku len dávam výberovú múku,môžem potvrdiť je vynikajúce


  • bejda7, 8. marca 2011 o 22:47
    Tortička je pekná,aj ja v poslednom čase používam dosť želé..:))


  • gabrela, 9. marca 2011 o 10:12
    super TORTA


  • jeka, 9. marca 2011 o 13:55
    Vravím mňam...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • zuzickaaa1, 9. marca 2011 o 15:41
    Dakujem Vam pekne:)
    @tasmin bohuzial, neviem ti poradit, ale zalozila som diskusiu, tak snad sa tam dozvieme, co je vo veci:)


  • olga42, 9. marca 2011 o 17:22
    Želatinu treba zohriať do bodu varu.Potom ju odstaviť zo sporáka a miešať.Keď začne trochu hustnúť,vtedy poliať koláč.Či je želatina už dosť hustá,zistím tak,že kvapnem z nej na tanierik a keď kvapka sa nerozlieva,vtedy treba ňou rýchlo poliať koláč.A postupovať presne podľa návodu na sáčku.


  • cica2, 9. marca 2011 o 19:51
    nádhernééééé, si šikuľka!!!


  • valeri, 9. marca 2011 o 22:54
    Výborný koláčik.


  • zuzickaaa1, 10. marca 2011 o 10:16
    Dakujem, snazila som sa:)


  • tasnim, 12. marca 2011 o 12:40
    dakujem zuzickaaa1, dakujem olga42


  • mirabela, 7. apríla 2011 o 18:44
    aj ja vyskušam vyzera lakavo


  • stanco, 5. apríla 2013 o 13:52
    no neviem,24hod tuhnut ..to asi nevydrzi :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist